Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı İş birliğiyle Eczacıbaşı Gönüllüleri Tarafından 9 Ortaokuldan 56 Öğrenciye Online Kodlama Eğitimi Verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim şeklinde online olarak düzenlenen eğitimlere evlerinden bilgisayarları ile katıldı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı İş birliğiyle Eczacıbaşı Gönüllüleri Tarafından verilen eğitim sayesinde öğrencilere temel kodlama kazanımları verildi. Eğitimlerin ilerleyen günlerde kapsamı genişletilerek devam etmesi için planlama çalışmaları devam edeceği belirtildi.

56 öğrenciye verilen kodlama eğitimi ile ilgili olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, " Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerine ulaşmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerimizin çağımızın gerektirdiği teknolojik yeterliliklerini geliştirmek için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda yine Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı ile öğretmenlerimize veri madenciliği, yapay zeka ve kodlama eğitimleri verdik. Öğrencilerimizin pandemi sürecinde evlerinde eğitim almaları bizi son derece memnun etti eğitimlerin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim