Niğde Belediyesi, Belediyecilik hizmetinin yanında Kültürel ve Sosyal Faaliyetlerde de her zaman olduğu gibi ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

Niğde Belediyesi gerek kendi bünyesinde gerekse İş-Kur İl Müdürlüğü ile verdiği kurslarına devam ediyor. Niğde Belediyesi Haziran ayı içerisinde 3 kurs birden açacak. NİĞMEK bünyesinde bugüne kadar değişik branşlarda kurslar açan Niğde Belediyesi, Haziran ayı içerisinde de 50 Kişilik Bilgisayarlı Ön Muhasebe, 50 kişilik Satış Elemanlığı ve 50 kişilik Aşçılık kursu açacak.

 

İş-Kur İl Müdürlüğüne kayıtlı 18-45 yaş arası işsizler arasından seçmelerin yapılacağı kurslar için ayrıca, kursiyerler aldıkları eğitimin yanında günlük 20tl ücret alacaklar.

 

320 saatlik Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursunun eğitimi, Niğde Üniversitesi eğitmenlerinden Aytekin Kaya tarafından, 184 saatlik Satış Elemanlığı kursu eğitimi, Niğde Üniversitesi eğitmenlerinden İbrahim Sülüki tarafından, 272 saatlik aşçılık kursu eğitimi, Niğde üniversitesi eğitmenlerinden Hasan Hüseyin Türkmen tarafından verilecek.

 

Niğde Belediyesi ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek kurslara katılmak isteyenlerin İş-Kur İl Müdürlüğüne ve Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

 

NİĞMEK kurslarına yaz sezonunda da aralıksız devam eden Belediye, okulların tatile girmesiyle birlikte Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Bilgisayar ve İngilizce kursları düzenleyecek.Ücretsiz olarak düzenlenecek 160 saatlik Bilgisayar operatörlüğü ve 120 saatlik İngilizce kurslarına katılmak isteyenler Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilecekler.

 

Bütün bu kursların yanında Niğde Belediyesi NİĞMEK bünyesinde, bağlama, keman, ney ve gitar kurslarını vermeye devam ediyor.


Editör: TE Bilişim