Niğde Anlam Okulları  gezilerine devam ediyor. 
    
Niğde Anlam okulları, Büyük usta, rahmetle andığımız Faruk Nafiz Çamlıbel’in Han Duvarları şiirine ilham kaynağı olan Öküz Mehmet Paşa Hanı’nı Yaşam Başarısı Projemizde yer alan Macera ve Keşif Eğitimi kapsamında ziyaret etti.
 
Niğde Anlam Okulu okul idaresinden yapılan açıklamada; Okulumuzun  misyonunda yer alan ‘geçmişi ile geleceği arasında köprü olmak’ ilkesinden yola çıkarak yaptığımız bu etkinlikle ilgili okulumuz Tarih Öğretmeni Yusuf Kutalmış Biltekin şu şekilde konuştu:

Geçmiş ile bugün arasında diyalog kurmanın ve tarih anlayışı geliştirmenin en iyi yollarından birisi tarihi yerlerin bilinmesidir. Hiçbir kelimenin yapamayacağı kadar eğitim ve öğretimde etkili olan tarihi yerlerin gezilmesi; öğrencilerde tarih bilincini oluşturmada en önemli araçtır. Bu bilincin gelişmesi için Niğde Anlam Okulları pazar günü de Niğde ilimize bağlı Ulukışla ilçemizdeki Öküz Mehmet Paşa Külliyesini ve ilçede yer alan tarihi ve doğal alanları ziyaret ederek Niğde’de eğitimde öncü olduğunu bir kez daha gösterdi" denildi. 


 
Editör: TE Bilişim