Türkiye Sakatlar Derneği’nin SODES kapsamında desteklenen ‘Geleceğimi gümüşle işliyorum, engellerimi aşıyorum” projesi sona erdi. 
Proje kapsamında 9 ay boyunca 30 engelliye gümüş işlemeciliği ve takı tasarım eğitimleri verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde şubesinin toplantı salonunda gerçekleşen programa Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Dernek Başkanı Songül Çalışkan ve engelli üyeler katıldı.

Proje kapanış toplantısında konuşan Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, projenin örnek bir proje olduğunu söyledi. Vali Yüksel, ‘Bu projenin bu alanda örnek bir proje olduğunu, her ne kadar kapanış toplantısı yapıyorsak da, bunun sembolik olduğunu, aslında bu projenin bitmediğini, bundan böyle engelli kardeşlerimizin kurulan bu atölyede üretim yapıp para kazanacaklarını ve dolayısıyla ekonomik olarak daha özgür olacakları için, bu proje onlar için yeni başlamış bir proje olarak kabul edilmelidir.” dedi.

Dernek başkanı Songül Çalışkan ise, kurmuş oldukları gümüş işlemeciliği atölyesinin her zaman üyelerinin hizmetinde olacağını, istedikleri zaman piyasadan sipariş alarak, atölyede gümüş takılar yapıp gelir sağlayabileceklerini, bu konuda üyelerine ücretsiz ham gümüş temin edebileceklerini ifade etti.

Projenin amacında engellilerin masa başında çalışabilecekleri bir meslek sahibi olmaları ve bu alanda projenin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Proje koordinatörü Ali İlker Atabay, konuşmasında şunları söyledi ;“Bu bir başlangıçtı, biz bu proje ile engellilerimizin bu işe ne kadar yatkın ve istekli olup olmadıklarını adeta test etmiş olduk. Bundan sonra, burada kazandıkları bilgi ve becerileri kullanarak daha büyük işler yapabileceklerini gösteren engelli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Biz bundan sonra da bunun devamı niteliğinde projelerle engellilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz”

Emeği geçenlere plaket takdim edilmesi ve eğitim alan kursiyerlerin sertifikalarının verilmesi ve sergilenen gümüş takıların gezilmesiyle toplantı sonra erdi.
Editör: TE Bilişim