KAMUSEN’e bağlı Türk Eğitim Sen Bor İlçe Temsilcisi Oktay Kılıççeker, Okullarda okunan Andımız’dan rahatsız olan ve bu konuda kampanya açanları eleştirdi.

Oktay Kılıççeker bu konuda bir basın açıklaması yaptı.

 

Bölücü çevrelerin öğrenci Andı’nın kaldırılmasına yönelik girişimleri başarısız olacaktır.

Okulların açıldığı ilk hafta ana dilde eğitim için boykot kampanyasına destek veren bir siyasi partinin genel başkanı, bu kez de Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak, kızının okulda Andımız faaliyetine katılmayacağını bildirmiş ve Öğrenci Andı’nı boykot kampanyası başlatmıştır. Bu girişim, yine bildik senaryonun sahneye konulduğunu göstermektedir.

 Bu ülkenin üniter yapısıyla kavgalı olanlar sık sık Öğrenci Andı’nın kaldırılmasını gündeme getirerek, toplumda gerginlik yaratmaya çabalamaktadır. Bölücü örgütün taleplerini dillendirenlerin belli aralıklarla Öğrenci Andı’nı tartışmaya açması, özellikle seçim öncesinde bu konuyu sıcak tutmak için girişimde bulunması manidardır. 12 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala böyle bir dilekçenin verilmesi, PKK’nın Andımız ile ilgili yeniden düğmeye bastığının göstergesidir.   

 Öte yandan bu siyasi partinin genel başkanının dilekçesinde Öğrenci Andı’ndan ‘ırkçı söylemler içeren bir metin’ diye söz etmesi zihniyetini de ortaya koymaktadır. Irkçı söylemlerde bulunan ve halkı ayrıştıran asıl bu cenahtır. Andımızda yer alan Türklük kavramının, Anayasa’da tanımlanan Türklük kavramı olduğunu bir türlü idrak edemeyenlerin, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ifadesini bir ırka mensubiyet gibi algılayanların, Öğrenci Andı’nın okutulmasının asimilasyona neden olacağını düşünenlerin hedefinde bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü vardır. Andımız’ı ırkçılıkla ilişkilendirmek kendini bilmezliktir.

 Bu noktada bizzat Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “sivil itaatsizlik” saçmalığı kapsamında ortaya konulmaya çalışılan bu kirli plana karşı gerekli cevabı vermelidir. AKP iktidarı ve muhalefet partilerimiz de bu ırkçı ve ayrılıkçı anlayışa pirim verilmeyeceğini tüm milletimize anlatmalıdır. Türk-Kürt kardeşliğini baltalamak ve kirli emellerini gerçekleştirmek için her türlü değere dil uzatanlara, Türk kelimesinin bu ülkede yaşayan herkesin üst kimliği olduğu en net şekilde hatırlatılmalıdır.

 Andımız’ın kaldırılması için yoğun bir faaliyet yürütenler, Öğrenci Andı’nı ti’ye alan afişler bastıranlar, politika malzemesi yapanlar basmakalıp düşünceleri ve ideolojik saplantılarının esiri olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını her şeyden önde tutan,  Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına yürekten bağlı, milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadele eden eğitimciler olarak, yaşananlara duyarsız kalmamız mümkün değildir.

Türk Eğitim-Sen olarak, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunanları kınıyor, tüm vatandaşlarımızı bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Biz eğitimciler, vatandaşlarımızın bu konuda da sağduyulu davranacağına ve bu girişimlere pirim vermeyeceğine inanıyoruz.

Editör: TE Bilişim