Niğde Üniversitesi  tarafından düzenlenen ve AKUT Başkan’ı Nasuh Mahruki’nin konuşmacı olarak katıldığı “Kendi Everest’inize Tırmanın” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Mahruki, hayatından kesitlerle başarıya giden yolları anlattı.
 
Konferans öncesi Nasuh Mahruki ve Akut Niğde birimi üyeleri Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret ettiler. Rektör Görür ile bir süre sohbet eden Mahruki ve Akut üyeleri daha sonra konferansın gerçekleştirileceği Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’na geçtiler.
 
Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün de katıldığı konferansta başarıya giden yollar ile ilgili bilgiler veren Mahruki, herkesin başarıyı istediğini ancak bunun bir bedeli olduğunu ve herkesin hayatı ile ilgili ciddi bir adım atmadan önce bu bedeli ödemeye hazır olup olmadığını sorgulaması gerektiğini ifade etti.
 
Slayt gösterileriyle renklendirilen konferansta Nasuh Mahruki’nin Everest Dağı’na yaptığı zorlu tırmanış sırasında zirvede Türk bayrağını dalgalandırdığı video salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.
 
Konferans Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün Nasuh Mahruki’ye plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.  
 
 
 

Editör: TE Bilişim