Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Niğde 19/11/2015 ile 28/11/2015 tarihleri arasında Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kosgeb Niğde iş birliğiyle MÜSİAD Niğde derneğinde açmış olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursunu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikalarını düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine İŞ-Kur İl Müdürü Mustafa Toköz,Tarım İl Müdürü Murat Türkmen, SGK İl Müdürü Mustafa Turan, Kosgeb İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman, Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanı Serhat Taşdemir, MÜSİAD Niğde üyeleri ve Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla bitiren yaklaşık 30 kursiyer katıldı.

Sertifika töreni öncesi davete katılan İl Müdürleri ve MÜSİAD Niğde yönetimi birlikte MÜSİAD Niğde’de kahvaltı yaptılar. Sonrasında kursiyerlerinde gelmesiyle sertifika tören programına geçildi.

Törende konuşma yapan MÜSİAD Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe kursiyerlere aldıkları belgelerin öneminden ve İş yeri açmanın, esnaf olmanın , İş adamı olmanın avantajlarından, dezavantajlarından kısaca bahsettikten sonra kursiyerlere bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diledi ve İş dünyasına atılacaklara bu tür eğitim kurslarımızın devam edeceği müjdesini verdi. Daha sonra Kosgeb Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman yaptığı konuşmada kursiyerlerin Kosgeb ile nasıl iletişim kuracaklarını ve destek alma hususunda neler yapacaklarını anlattı.

Tarım İl Müdürü Murat Türkmen Niğde’de tarım ve hayvancılığın hızla ilerlediğini bu konuda yatırım yapacaklara il müdürlüğü olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Törende konuşma yapan İş Kur İl Müdürü Mustafa Toköz ve Sgk İl Müdürü Mustafa Turan ise kursiyerlerin iş yeri açtıktan sonra İş Kur dan ve Sgk dan nasıl faydalanacaklarını, teşvikten nasıl faydalanacaklarını kursiyerlere aktardılar.

Konuşmalar bittikten sonra törene katılan İl Müdürleri ve MÜSİAD Niğde yönetim kurulu, kursiyerlerin sorularını cevapladılar.

Oldukça keyifli geçen sertifika töreninde kursiyerler sorularına cevap veren il müdürlerimize ve MÜSİAD Niğde yönetimine teşekkür ettiler. MÜSİAD Niğde’nin böyle bir kurs açarak kendilerine sağlamış olduğu imkandan dolayı çok memnun kaldıklarını belirten kursiyerler MÜSİAD Niğde başkanı Hüsamettin Gümüştepe’ye ve MÜSİAD Niğde yönetimine ayrıca teşekkür ettiler .Daha sonra kursiyerlere hak etmiş oldukları belgeleri toplantıdaki İl Müdürleriz ve MÜSİAD Niğde yönetimi tek tek taktim ettiler ve sonrasında topluca hatıra fotoğrafları çektirdiler.



Editör: TE Bilişim