Niğde Üniversitesi 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Multidisipliner Etik Kongresi” sona erdi. 3 gün süren kongrede 51 bildiri sunuldu.



Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede “Felsefe ve Bilim Etiği, Kuramsal Tartışmalar”, “Etik Değerler Altyapısı; Etik İklimi, Kodlar, Davranışlar”, “Etik Değerlerin Oluşturulması, Üniversitelerde Etik Eğitimi”, “Meslek Etiği (Eğitim, Sağlık, Çevre, Basın, Hukuk, Siyaset, Mühendislik)”, “Bilimsel Araştırmalarda Uyulması Gereken Etik İlkeler; Araştırma Etiği, Yayın Etiği”, “Türkiye’de ve Dünyada Etik Kurullar, İşleyiş ve Mevzuat”, “Güncel Örneklerle Etik İkilemler” konuları ele alındı.


26 sözel, 25 poster sunumu ile toplam 51 bildirinin yer aldığı kongrede 2 konferans ve 2 de panel gerçekleştirildi.


Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Üniversitemizin 20. Kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz “Multidisipliner Etik Kongresi” ni, başarıyla tamamladık. Niğde Üniversitesi olarak, böylesine önemli bir konuda, son derece kapsamlı ve nitelikli bir organizasyonu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 3 gün süren kongrede birbirinden değerli bilim insanları tarafından sunulan konferans, panel, sözel ve poster bildirileri ile bu alandaki bilimsel çalışmalara ciddi bir katkı sağladığımıza inanıyorum”. dedi.


Editör: TE Bilişim