Muhammed-ül Emin Yatılı Kız Kur’an Kursu salonunda, İmam hatip, Müezzin, kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin katıldığı engelliler hakkında seminer düzenlendi. 

Seminerde konuşan Niğde Müftülüğü İl Engelliler Koordinatörü Cezaevi Vaizi Mehmet Demir, Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda engellilere yönelik çalışmalara hız verdiğini, her alanda olduğu gibi bu alanda da atılması gereken önemli adımlar olduğunu dile getirdi.

Valilik, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelli ve sakatlar ile alakalı kurulmuş dernekler, STK lar ile koordineli çalışmamız gerektiğini bildirdi.

Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli

Demir  konuşmasında, engellilere yönelik dini konulardaki çalışmaların artırılması gerektiğini ifade ederek, her din gönüllüsünün, medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze inancımıza yakışır şekilde bu alanda görev alması gerektiğini vurguladı. “Türkiye nüfusunun yüzde 12’si engelli.Bu gerçeği yok sayamayız. Bizden din hizmeti bekleyen bu kardeşlerimizin yanında olmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Demir konuşmasının sonunda işaret dili ve Braille alfabesini öğrenme noktasında kursların açılacağı ve bu kurslara personel olarak katılmamız gerektiğini belirterek, daha önceki yıllarda müftülük olarak yapılan faaliyetleri anlattı. Seminer katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim