Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında tarih ve müze bilincinin aşılanması için müze ziyareti yapan minik öğrenciler ilginç deneyimler kazandılar.

Öğretmenleri Eşliğinde Niğde Müzesini ziyaret eden Selçuk İlkokulu öğrenciler eski dönemlerin kıyafetleri, o dönemin sosyal hayatını yansıtan ve il genelindeki arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin sergilendiği Niğde müzesinin son ziyaretçileri ilkokul öğrencileri oldu. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında minik öğrenciler müze ziyaretinden ilginç deneyimler kazandılar.

Niğde Selçuk İlkokulundan 9 yaşındaki 3’üncü sınıf öğrencisi Eymen Göktuğ Gül; “ Niğde müzesine ilk defa geliyorum. Burada çok güzel şeyler var. Biz bunları derslerde görüyorduk. Bugün öğretmenimiz bizi müzeye getirdi ve müzeyi geziyoruz. Müzede en çok sevdiğim ve beni etkileyen eserler arasında Mumyalar, burada çeşitli taşlar benim çok hoşuma gitti. Müzedeki eserler benim çok hoşuma gitti” dedi.

Bir diğer 9 yaşındaki 3’üncü sınıf öğrencisi Eren Koyun, “ bugün öğretmenlerimizle birlikte Niğde müzesine gelerek buradaki eserleri inceledik ve eserler hakkında bizlere öğretmenlerimiz bilgiler verdiler. İlk defa müzeye geliyorum. Burada değişik şekillerde tarihi eserler var. Benim burada en çok hoşuma giden eserlerden bir tanesi buradaki Çift başlı Aslan benim çok hoşuma gitti. Birde burada çok değişik şekillerde eskilere ait paralar var. Bu paraların kimisinin ortası delik. Ben müzeyi çok sevdim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim