Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Comenius Regio Projesi ile Romanya’ya gidiyor.
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi 2009 yılında Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde "Etkin Veli-Etkili Eğitim" isimli 23 bin Euro’luk AB Eğitim Projesi ile Romanya’ya gidiyor.
 
Başbakanlık, Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilen proje kapsamında Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Özdemir, Şube Müdürü Fatih Altan, Mustafa Yiğit, Niğde AB Proje ekibi, Niğde Üniversitesi öğretim görevlileri ve okul müdürlerinden oluşan bir ekip, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Veli Eğitim Modellerini inceleyecek.
 
Proje ekibi Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i makamında ziyaret etti. Proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, uygulanacak olan proje çerçevesinde öğrenci velilerinin, çocuklarının eğitimine etkin olarak katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Projede eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması, evde de bilinçli aileler tarafından desteklenerek başarının sağlanması hedeflediklerini belirten Eser; “Evde ödül-ceza, internet-oyun, disiplin-başarı, gibi modülleri içerecek olan çalışmalar sonucunda "Etkili Veli El Kitapçığı" adında bir kitapçık oluşturulacak ve tüm velilerimize dağıtılacaktır. İçerisinde çocuklarda karşılaşılan sorunlara pratik çözümler sunan el kitabı pilot okullardaki örnek uygulamalarda kullanılacak ve projenin başarılı olması durumunda tüm okullarımızda uygulanacaktır” şeklinde konuştu.
 
Proje ekibinin benzer çalışmaların Avrupa Birliği ülkelerindeki uygulamalarını yerinde gözlemlemek üzere Romanya'nın Bükreş ve Targu-Jiu şehirlerine çalışma ziyareti gerçekleştireceğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Eser, “Çalışma ziyareti süresince anaokulları, ilköğretim okulları, liseler ve üniversitedeki eğitim sistemini incelenecektir” dedi.
 
Bugün yurtdışına çıkacak olan proje ekibi, 4 Aralık Cumartesi yurda dönüş yapacak. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaklığında yürütülen projede, önümüzdeki aylarda farklı AB üyesi ülkelerde de inceleme faaliyetleri devam edecek.

Editör: TE Bilişim