Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 1 Nisan Pazar günü yapılacak. YGS’nin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sınava girecek öğrencilere önerilerde bulunarak başarılar diledi.


Sınavların öğrencilerde heyecan ve kaygıya yol açtığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, YGS’ye girecek öğrencilere “Başaracağınıza inanın, rahat olun. Bu sınavda başarısız olmak sizin yetersiz olduğunuzu göstermez” diye konuştu.

Niğde’de Milli Eğitime bağlı 20 okulda YGS’nin yapılacağını ve bu okulların Cumartesi günü 10-16 saatleri arasında açık olacağını belirten Ekinci, adayların sınava girecekleri okul ve salonu görmelerini istedi. Konuşmasında anne-babalara da seslenen Ekinci, öğrencileri strese sokacak davranışlardan ve sözlerden kaçınmalarını isteyerek; “Onları kimseyle kıyaslamayınız. Bu sınavın bir ölüm-kalım sınavı olmadığını, çocuklarımızın başarılı olsa da olmasa da bizim en değerli varlıklarımız olduğunu unutmamanızı istiyorum. Çocuklarımıza bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Dikkat sınav var, gürültü yasak!

1 Nisan Pazar günü sınavın olduğu okullar çevresinde vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Öğrencilerimizin sakin ve huzurlu bir ortamda sınav girmelerini sağlamak için okul çevrelerinde araçların korna çalması, düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerin olması; yüksek sesle müzik dinlemek ve gürültü yapılması konsantrasyonunu bozmaktadır. Araç sürücülerinin ve vatandaşlarımızın bu hususta gereken önemi göstereceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, sınav için bütün tedbirlerin alındığını belirterek; “Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 


Editör: TE Bilişim