Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, YGS’ye girecek öğrencilere ve velilerine YGS ile ilgili mesaj yayınladı.



Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart Pazar günü yapılacak.  YGS’nin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sınava girecek öğrencilere önerilerde bulunarak başarılar diledi.

Sınavların öğrencilerde heyecan ve kaygıya yol açtığını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, YGS’ye girecek öğrencilere “ Sizler için önemli bir dönüm noktası sayılabilecek bir sınava gireceksiniz. Uzun süren gayretli çalışmalarınızın ilk adımı sayılan YGS sınavı 24 Mart 2013 günü yapılacak. Başaracağınıza inanın, rahat olun. Bu sınavda başarısız olmak sizin yetersiz olduğunuzu göstermez. Sınavın yaklaştığı bu günlerde yersiz ve gereksiz korkulara ve sıkıntılara kapılmayın. Bu sınav sizin için bir şeyin başlangıcı ya da sonu değildir. Sizler kazansanız da kazanmasanız da bizler için değerlisiniz. Bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizlerin de kendine güveni tam olsun.” dedi.

Ekinci öğretmen ve idarecilerin bu konudaki hassasiyetleri konusunda “ Öğrencilerimiz ile bire bir ilgilenen öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin onların gösterecekleri başarılarda şüphesiz emekleri çok fazla. Sınav öncesinde öğrencilerin moral motivasyonlarını en üst düzeyde tutmalarını sağlamak için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Göstermiş olduğunuz fedakârlıktan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Anne-babalara da seslenen Ekinci, “ Biliyoruz ki hepiniz çocuklarınızın geleceği için çok fazla çaba sarf edip birçok şeyden fedakârlık yaptınız. Onları sakın kimseyle kıyaslamayınız. Bu sınav bir ölüm kalım sınavı değildir. Sınavlara hazırlık bir süreçtir.  Onların göstereceği her türlü başarıya saygı duymalısınız. Çocuklarınız çok zorlu bir dönem geçiriyorlar. Onları anlamanız gerekiyor ve yüksek düzeyde bir başarı beklentisi içine girmemeliyiz. Bu onları kaygılandıracak ve sınav başarılarını olumsuz etkileyecektir. Onlar bizim en değerli varlıklarımızdır. Çocuklarımıza bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum.” dedi.

Ekinci, Niğde’de 26 binada YGS’nin yapılacağını ve okulların sınav öncesi Cumartesi günü 09:00-17:00 saatlerinde açık olacağını belirtti. Sınava girecek adayların okul ve salonlarını sınav öncesinde mutlaka görmeleri gerektiğini belirtti.

24 Mart 2013 günü sınavın olduğu okulların çevresinde vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Ekinci, “Öğrencilerimizin sakin ve huzurlu bir ortamda sınava girmelerini sağlamak için okul çevrelerinde araçların korna çalması, düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerin olması; yüksek sesle müzik dinlemek ve gürültü yapılması dikkatlerini dağıtmaktadır. Araç sürücülerinin ve vatandaşlarımızın bu hususta gereken önemi göstereceklerine inanıyoruz.” diyerek konuştu.



 

Editör: TE Bilişim