Niğde’de İl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılının değerlendirildiği toplantıda, yeni eğitim yılında karşılaşılabilecek meseleler ve çözüm yolları tartışıldı.

Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, üniversiteden akademisyenler, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.
 
Vali Yardımcısı Türkoğlu, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, eğitimdeki başarının daha üst seviyelere çıkartılması için kurul olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.
“Niğde’nin risk haritası hazırlanıyor”
Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, yılda iki kez yapılan Milli Eğitim Danışma Kurulunda eğitimdeki sorunlar konusunda çözüm yollarının araştırıldığını söyledi. Niğde’nin okul öncesi eğitimde oldukça önemli mesafe kaydettiğini vurgulayan Akbıyık, “Bizler okul öncesini önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızın karakterinin şekillendiği okul öncesi çok önemlidir. Gelişmiş ülkelerdeki gibi eğitim vermek zorundayız” diye konuştu.
Göreve başladığı gün Niğde’de öğrencilerin başarısızlık nedenlerini araştırıldığı risk haritasını hazırlattığını belirten Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, 271 okulda 4 bin 157 öğretmen ile 3 bin 105 derslikte 74 bin öğrenciye hizmet verdiklerini ve Niğde’de öğretmensiz okulun olmadığını söyledi.
 









Editör: TE Bilişim