Ömer Halisdemir Üniversitesi  tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında “Atatürk, Milli Egemenlik ve Cumhuriyet” konulu konferans gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Batuhan Taşdurmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Dönmez’in konuşmacı olduğu konferans, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlendi.

Konuşmasında Atatürk’ün 20. yüzyılın dâhisi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Cengiz Dönmez, “Böyle bir lidere sahip olan Türk Milleti de bu yüzyılın şanslı milletidir. Atatürk’ü 1938’de kaybettik ama nice yıllarda onu anarak, fikirlerini yaşatarak, ölümsüz kılma gayreti veriyoruz” dedi.

Atatürk’ün Cumhuriyeti “Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir” ve “Hayattaki En Hakiki Mürşit İlimdir” kavramları üzerine kurduğunu belirten Dönmez konuşmasını “Ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Ancak, Egemenlik kavramının ne olduğunu bu millet 15 Temmuz’da herkese göstermiştir” diye sürdürdü.

Çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın ancak demokratik yöntemlerle, bilimle, akılla, millet egemenliği ile mümkün olacağını ifade eden Doç. Dr. Cengiz Dönmez, “Bu kutlu yolda hiç bıkmayalım, yorulmayalım. Gençliğe Hitabe’de belirtildiği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” diye konuştu.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği konferans Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’ün tamamen dolması nedeniyle Salon 1071 ve Salon 1299’a da ses ve görüntü olarak aktarılarak dinleyicilere sunuldu.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından Doç. Dr. Cengiz Dönmez’e teşekkür belgesi takdim edildi.



 
 
Editör: TE Bilişim