AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, ilköğretim haftası ve 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında, eğitimin her alandaki kalkınmanın en temel unsuru olduğunu dile getirdi. Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenin ders başı yapacağı bilgisini veren Kavaklıoğlu, okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de aldıkları bir haftalık uyum eğitiminin ardından eğitime adım atacağını sözlerine ekledi.

 

Mesajında eğitime ve insana yapılan yatırımın, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusu olacak, ülkemizin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracağını vurgulayan Kavaklıoğlu, “Bilgi toplumu düzeyine ulaşarak, uygarlık ailesi içinde hak ettiğimiz konuma yükselebilmemiz ancak eğitimle mümkündür. Türkiye'nin eğitim alanındaki hedefi, Yüce Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi 'fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller' yetiştirmektir” dedi. Eğitimin bir millet için geleceğe umutla ve güvenle bakabilmen ön şartı olduğunu belirten Kavaklıoğlu “Hükümetimiz eğitim alanındaki eksikliklerimizi hızla gidermeyi öncelikli hedef olarak belirlemiştir. Milli değerlerine sahip, çağa uygun bilgi ve donanımla kuşanmış, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesillerin yetiştirilmesi, hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur.”

 

Kavaklıoğlu mesajını şu cümlelerle sürdürdü: “2012-2013 eğitim yılına büyüyen Türkiye'nin ihtiyaçlarına denk düşecek tarihi nitelikte reformlarla giriyoruz. Pek çok yeniliği içeren yeni eğitim sistemimiz bugün ders zilinin çalmasıyla başlıyor. Gençlerin en iyi, en kaliteli, yaygın ve modern eğitimi alması için düzenlediğimiz eğitim sistemi yeni şartlara, yeni gelişmelere göre sürekli güncellenmektedir.  Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olabilmesi, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitimin hayati önem arz ettiği bir realitedir. Öğrenciler kendini ne kadar iyi yetiştirebilir, sunduğumuz imkânları ne kadar iyi değerlendirebilirlerse, Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır. Yeni eğitim ve öğretim döneminin öğrenciler, eğitim camiası ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, eğitim camiamıza ve tüm öğrencilerimize başarı dileklerimi sunuyorum”.

 

Editör: TE Bilişim