Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Müdürlük bünyesinde görev yapan personele yönelik İletişim Becerileri ve Protokol kuralları konulu seminer düzenledi. İletişim seminerleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan tarafından verildi.
 
Millî Eğitim Personeli, etkin iletişim yöntemlerinin anlatıldığı halkla iletişim eğitiminde hem öğrendiler, hem de yapılan uygulamalarla eğlenceli vakitler geçirdi.
 
Eğitimlere katılan İl Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, eğitimin herkes için ve her zaman gerekli olduğuna vurgu yaparak, “Halkla iletişim seminerinde kurum içi etkin iletişim yöntemlerinin yanı sıra, vatandaşla kurulan diyaloglarda zaman zaman karşılaşılan sorunlarda iletişimin önemini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
 
Millî Eğitim Personeline beden dili,  yüz yüze iletişim, tutum algı ve ikna konularında eğitim verildiğini belirten Eser, “Vatandaşlar bir kuruma başvurduklarından karşılarında direk yetkili kişiyi görmek ister. Yaşadığı duruma göre tepkili gelenler vardır. Ne istediği ifade etmekte zorlananlar olabilir. Bu nedenle bu arkadaşlarımız soru ve sorunların ilk karşılayanı olarak, oldukça profesyonel olmak durumdadırlar. Bizde bu arkadaşlarımızı teorik bilgilerin yanı sıra yaşadıkları olaylardan yola çıkarak nasıl bir iletişim kurmaları konusunda bilgilendirmek istedik” şeklinde konuştu.
 
Protokol ve nezaket kurallarına dikkat!
Seminerin içeriğini anlatan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan; seminer konularının; iletişim becerileri, kitle iletişimi, sınıf içi iletişim, aile içi iletişim, iletişimde beden dili, Stres Yönetimi, çatışma Yönetimi ve Protokol kuralları olduğunu belirtti.
Toplum halinde yaşayan insanlar olarak her insanın iletişime açık olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, “Millet olarak dinlemeyen, daha çok konuşmayı tercih eden bir yapıya sahibiz. Oysa Allah bize iki kulak bir ağız vermiş; bunun bir anlamı olsa gerek, yani bir kere konuş, iki kere dinle demektir.” dedi.
Resmi kurumlarda çalışanlar için protokol ve nezaket kurallarının önemli olduğunu belirten Alkan, “Personelimize burada büyük görevler düşüyor. Hizmet alanlar, hizmet üretenlerin arasındaki köprüyü iletişimle kurabiliriz. Artık asık suratlı, konuşmayan memurların devri kapandı. Müşteri dediğimiz vatandaşla iletişimimizi geliştirirsek, Protokol ve Nezaket kurallarını öğrenirsek kurumlarımızdaki problemleri büyük bölümünü halletmiş oluruz” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim