İlimiz Merkez Marka okullarından olan Mevlana Ortaokulu ve Selçuk İlkokulu ortaklaşa dev bir projeye imza atıyorlar. Ortaokul 5. Sınıf ve ilkokul 4. Sınıf öğrencilerini kapsayan ve tüm Niğde İlindeki okulların katılabileceği muhteşem bir bilgi yarışması organizasyonu için hazırlıklar başladı. Resmi olurun alındığı ve duyurunun yapıldığı yarışma iki tur halinde yapılacak.

Birinci turda Her okuldan 4 öğrenci 11.04.2015 günü Mevlana Ortaokulunda, 50 sorudan oluşan çoktan seçmeli sınava tabi olacaklar. Bu sınav sonucunda her okulun en iyi 3 öğrencisinin puanlarının aritmetik ortalaması alınacak ve finale kalacak 13 okul belirlenecek.

 

Final 06.05.2015 günü ilimiz 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda bir şölen havasında organize edilecek.Çeşitli gösterilerin planlandığı final sonrasında dereceye giren okullara ve öğrencileri büyük ödüller bekliyor.Yarışmanın toplam ödülleri , 6 Adet Cumhuriyet altını, 6 adet Yarım altın,6 adet çeyrek altın,2 adet i3 işlemcili dizüstü bilgisayar ve  1200 TL değerinde hediye çeki.

Mevlana Ortaokulu Müdürü Halis ERÇATIM, bu yarışmanın önemini vurgulayarak şunları söyledi: İlköğretimin 2. Kademesi öğrencilerin gelecek eğitim yaşantılarını belirlemelerinde hayati öneme sahip.Bu nedenle 4. ve 5. Sınıfta kendilerine iyi bir çalışma sistemi belirleyen öğrenciler lise yılları için uyum ve alışkanlıklar konusunda daha rahat bir geleceği de garantilemiş oluyorlar.Bu nedenle bu tip yarışma ve organizasyonları motivasyon,kendine güven ve toplum karşısında kendini ifade edebilme yeteneklerinin gelişmesi açısından önemsiyoruz. Ayrıca bu yarışmayı bir şölen havasında düzenleyip hem İlimiz Eğitim Camiasını bir araya getirmek hem de katılımcılara güzel bir gün yaşatmak istiyoruz.





Editör: TE Bilişim