Hakk'a Vuslatının 746.yılında Büyük Mutasavvıf "Mevlana Celaleddin-i Rumi"yi Mevlana Ortaokulu'nun düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus töreniyle anıldı. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Programın açılışında konuşan Mevlana Ortaokulu Müdürü Adnan Gümüş; “Böylesine hızla büyüyen, gelişen ve değişen dünyada eğitimin önemli bir payı vardır. Biz de Mevlana Ortaokulu olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu yol haritası doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerimize büyük bir şevk ve üstün gayretlerle devam etmekteyiz. Bütün bu anlayışlar çerçevesinde okulumuzun ismi ile müsemma Hz Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 746.yılında, Şebi Arus töreninde, Mevlana’yı anmak ve bu dünyadan sıyrılarak gerçek aleme yani onun deyimiyle hakka kavuşmasını kutlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Onu anlatmakta kelimelerin kifayetsiz kaldığı, gönüllerin saygı ve sevgiyle hürmette bulunduğu, kıymetli bir hazine, insan mektebinin hocası, medeniyetimizin medar-ı iftiharı, ilahi bir ışık, manevi bir güneş, insanlık rehberi ve evrensel bir şahsiyettir Mevlana” dedi.

Gümüş, “Ne olursan ol yine gel’ evrensel iletisiyle, 800 yıldır insan denen cevhere seslenmiş ve bu sese kulak veren, bu aşk yoluna gönül veren herkesi, sevgiye, bilgiye, hoşgörüye, ahlaka ve insanlığa ulaştırmış ve ulaştırmaya da devam edecektir. Bugün İnsanlık, Hz. Mevlan’a ya ve onun gibi ışık kaynaklarına muhtaç olduğunu her zamankinden daha çok hissetmektedir. Bu bakımdan ona duyulan ilgi, ona duyulan sevgi tüm dünyada artarak devam etmektedir. Bu özel ve güzel gecede Mevlana okyanusundan bir yudum su içmek, Cenab-ı Hak aşığı, gönüller sultanı, bu büyük insanın bal küpünden sızan bal damlalarından tatmak ve onun “ İnsan kainatın özetidir, küçük bir alemdir, tüm insanlık birdir ve asıl gaye birliğe ulaşmaktır.” düsturundan feyz almak üzere, burada toplanmış olan siz değerli konuklarımıza, tekrar hoş geldiniz, diyor; programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimi şimdiden yürekten kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim