Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde çok sayıda meslek lisesinin katıldığı Maktek tarafından organize edilen Altın Pergel 1. Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması’nda finale kalan ilk 10 okul arasına girmeyi başardı.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Harun Kısacık; “2 aşamada gerçekleşecek olan yarışmanın ilk aşamasında teknik özelliklere göre “Kavramsal Tasarım” ve “Şematik Tasarım” yapılmış ve ön başvuru ile okul çalışma ekibince gönderilmiştir. Okul makine teknolojileri alanı CNC laboratuvarı şefi Mustafa Öztürk ve okul öğrencilerinden Murathan Gündoğdu, Erdem Emektar, Tayyipcan Aybar, Emre Çetin, Kemal Ballı, Yıldırım Açıkgöz,  Mert Yavuz tarafından oluşturulan “Tekno Cnc” ismini verdikleri grupla ön elemeyi geçen 10 proje içerisinde yer alarak finale kaldı” dedi.

“Geleceğim Mesleğimle Gelecek” sloganıyla ilki düzenlenen Maktek Altın Pergel 2 Eksenli CNC Torna Tezgâhı Tasarım Yarışmasında başvurular arasında finale kalan okullara Maktek Altın Pergel heyeti tarafından Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Yarışma ekibinde bulunan öğrencilere maktek tişörtü verildi. Daha öncede finale kaldığı için okula değeri yaklaşık 10 bin TL olan iş istasyonu (Masaüstü bilgisayar) ve Solidworks lisansı okula hibe edildi. Jüri üyeleri, mentörler ve sponsorların eşlik ettiği ziyarette Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekno CNC ekibi öğrencileri, mentörleri CNC laboratuvarı şefi Mustafa Öztürk ve okul müdürü Harun Kısacık‘ın katıldığı röportaj sonrası, ziyaretçilere okul gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Müdür Kısacık; “Yarışmanın bundan sonraki kısmında kabul edilen 10 projenin tamamı, 24 Eylül 2018 tarihlerinde Mekân sponsoru olan TÜYAP’ın Beylikdüzü-İstanbul’da bulunan fuar alanında “Değerlendirme Komitesi Toplantısı’na katılım sağlayıp proje sunumlarını yapacaklardır. 2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar süresinde, her okul kendisine sağlanan stantta tasarımını sergileyecektir. Sunumların ardından ilk 3’e giren projeler belirlenecektir. Dereceye giren 3 projeye 2 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşecek MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı’nın açılış töreninde ödülleri verilecektir. Birincilik ödülü 20.000 TL, ikincilik ödülü 15.000 TL ve üçüncülük ödülü 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Burs Ödülü “ApplyBAU” kapsamında olup, ilk 3'e kalan yarışma grupları arasından 1 (bir) öğrenciye verilecektir. Ayrıca Birinci olan okulun tasarımının direk üretilerek CNC tezgâhı olmayan okullara hibe edilmesi planlanmaktadır. Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okulları ve Niğde şehri adına gösterdikleri gayret ve başarı ile dikkatleri çekmeye devam ediyor” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim