Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan NİĞMEK kapsamında açılan meslek edindirme kursları talep edildiği sürece açılmaya devam edecek.

 
Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda vatandaşın meslek sahibi olmasını sağlayan Niğde Belediyesinde meslek edindirme kursları talep edilen her branşta gerekli katılımcı sayısı sağlandığı sürece kurs açılmaya devam edilecek.

 
NİĞMEK lokomotif oldu
 
NİĞMEK hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ; "Niğde Belediyesi olarak NİĞMEK kursları açarak sertifikalandırma işinin lokomotifliğini yaptık. Şu anda Esnaf Odalarımız, Ticaret Odamızın yetişemediği yerde Niğde Belediyesi olarak biz her zaman kurs açarız. Kurslarla ilgili yeterli müracaat Belediyeye geldikten sonra kurslarımızı açarız. Meslek edindirme kurslarımızı önemsiyoruz. Meslek edindirme kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. 2009 - 2014 yılları arasında Meslek Edindirme kurslarının açılmasına Niğde Belediyesi olarak öncülük ettik ve NİĞMEK bünyesi içerisinde 2500 tane vatandaşımıza kurs düzenleyerek belge verdik. İhtiyaç olduğu zaman meslek edindirme kurslarını açmak için Belediyemizin her türlü alt yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özel sektörü de canlı ve diri tutmak adına sivil toplum kuruluşlarına da meslek edindirme kurslarının da teşvik olması bakımından şu anda belediye olarak dengede gidiyoruz. Ama her zaman yetişemedikleri yerde meslek edindirme kurslarını açmaya devam edeceğiz" dedi.



Editör: TE Bilişim