Memur-Sen, kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün sağlanması için Niğde’de “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası” başlattı. Memur-Sen Niğde Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Hükümet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaparak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyasını başlattıklarını söyledi.


Memur-Sen’e bağlı sendika başkanlarının ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Özüdoğru, başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda da mücadeleye devam ettiklerini, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu amaçla ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası’ kapsamında Niğde’de stant açtıklarını açıklayan Özüdoğru, şunları kaydetti:

“Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları, hayata geçirilmek üzere Başbakanlığa sunduktan sonra, konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle kurum kuruluşları, imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı imza kampanyasına davet ediyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları, üyeleri ve vatandaşlar imza atarak kampanyaya destek verdi.




Editör: TE Bilişim