Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Comenius Regio Projesi ile ilgili Romanya’ya giden ekip Niğde’ye döndü. Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Avrupa Birliği projesi kapsamında Milli Eğitim Müdür Yardımcıları M. Ali Durak, İsmail Karacan, Eğitim Denetmenleri, Niğde ARGE çalışanları ve okul müdürlerinden oluşan ekip geçtiğimiz günlerde ilimize döndü.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi 2009 yılında Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde "Etkin Veli-Etkili Eğitim" isimli 23 bin Euro’luk AB Eğitim Projesi ile Romanya’ya gitmişti. Projenin ikinci bölümü ile tekrar Romanya’da incelemelerde bulunan ekibi ve çalışmaları Proje Koordinatörü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak değerlendirdi.

Proje Koordinatörü Durak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ARGE ekibi Romanya’nın Gorj bölgesinde bulunan Targu Jiu iline gittik. Proje ortaklarımız bizi en güzel şekilde misafir ettiler. Okullarda görüş alışverişinde bulunarak etkin veli katılımının nasıl sağlanacağı konusunda çalışmalar yaptık. Bu tür Avrupa Birliği projeleri ile ülkelerin eğitim-öğretim konusunda işbirliği çalışmaları güzel sonuçlar vereceğini umuyorum” diye konuştu.

Bir hafta Romanya’da kalan MEM Arge ekibi Romanya’da bulunan Bükreş Türk Şehitliğini ve ülkenin tarihi yerlerini de gezme imkanı buldular.


Editör: TE Bilişim