Bor Mehmet – Rasim Dede İlkokulu Aile Programı Sertifika töreni yapıldı.



Haber: Selim GÖKEL


Bor İlçesi Mehmet – Rasim Dede İlkokulu 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı Sertifika Töreni yapıldı.

Sertifika Programına, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak,  Şube Müdürleri ve bazı okul idarecileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Okul Müdür Mustafa Çakıcı  okulların da yürüttükleri 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı hakkında bilgi verdi ve katılımcılara teşekkür etti.

Okul Rehber Öğretmeni Sonay Doğançiçek yaptığı konuşmada ; Programın temel felsefesi, çocuğun yüksek yararı çerçevesinde 7-19 yaş çocuklar ile etkileşimde bulunan tüm bireylerin çocuk gelişimine maksimum katkı sağlamasına destek olmaktır. Bu bağlamda program sadece anne ve babalara yönelik olmayıp, çocukla etkileşim halindeki tüm bireylere yöneliktir. Program halen Türkiye’de 81 ilde uygulamalarına devam etmektedir. Bor ilçesinde bu uygulamaya ilişkin ilk grup olma özelliği ile programa gönüllü katılan ve 8 hafta gibi uzun bir süre boyunca özverili bir şekilde eğitime devam eden çok değerli velilerimize ve bize bu eğitimi uygulama fırsatı sunan okul müdürümüz sayın Mustafa Çakıcı’ya çok teşekkür ederim.” dedi.

Programda kursiyer velilerden Selda Kiper ve Berin Yalçın kısa bir konuşma yaptılar.  Okul öğrencileri “Anne” isimli şiiri topluca okudular.  Kursiyerlere sertifikaları Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak tarafından takdim edildi.

Başkan Erat sertifika  töreninde yaptığı kısa konuşma da  ; Mehmet - Rasim Dede İlkokulu tarafından organize edilen, 7-19 Yaş Aile Eğitimi programında bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bu programın amaçlarından birisi aileyi eğitime dahil etmektir. Bilindiği üzere anne baba eğitime katıldığında çocuğun uzun dönemde akademik başarı gelişimi daha yüksek düzeye ulaşabilmek de, çocuğun dikkati, okula yönelik tutumları, benlik tasarımı olumlu yönde artmaktadır. Yapılan birçok araştırma anne babanın eğitime katılımının çocukları ile ilişkilerinin artmasına, kendileri ve çocukları hakkında daha olumlu tutumlar geliştirmelerine yardımcı olduğunu göstermektedir. Programın hedeflerinden biri de anne babanın örnek olma rolünü güçlendirmektir. Eğitim programında bahsedilen becerilerin evde uygulanarak çocuğa kazandırılmasını kolaylaştırmaktır. Çünkü biliyoruz ki; Çocuk kulağı ile değil, gözü ile eğitilir. Çocuk söylenenlerin yanında, gördüklerini de yapar. Bu vesile ile böylesine anlamlı bir programın organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Program sonunda yaş pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.



 

Editör: TE Bilişim