VİDEO GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile açıldı, törende öğrencilere sembolik karne dağıtıldı.


Haber: Selim Gökel
Fotoğraf : Erdal Güçer
Video : Gökçe Çopur

Hayırsever işadamı Mehmet Güleç tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan İlköğretim Okulu törenle açıldı. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Vali Alim Barut, Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Hayırsever İşadamı Mehmet Güleç, eşi Müberra Güleç, bazı parti temsilcileri, daire amirleri, okul idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Törene saygı duruşu ve istiklal marşı okul öğrencilerinin sunduğu halk oyunları ile başlandı.

 

İşadamı Mehmet Güleç ve Eşi Müberra Güleç kısa bir konuşma yaptı. Müberra Güleç yaptığı konuşmada “ Çağımızda eğitimin önemi dikkate alındında bu eğitimi verecek okullara ihtiyaç olduğunu düşünerek okul yaptırmaya karar verdik. Bu kararımızda bize desteklerini esirgemeyen sayın valimize, sayın Bor Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Doğduğum yer olan Eskişehir Beylikova ilçesinde Müberra Mehmet Güleç Anadolu Öğretmen Lisesi yaptıran, buraya da Mehmet Güleç İlköğretim Okulu yaptırırak maddi manevi katkılarını esirgemeyen eşim sayın Mehmet Güleç’e teşekkür ederim.

 

Eğitime katkılarımız, yaptıracağımız yeni okullarla devam edecektir. Ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak olan siz çoçuklarsınız. Burada yetişecek öğrencilerin geleceğimize katkılarından dolayı şimdiden onlarla gurur duyacağımızı bilmenizi ister, teşriflerinizden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise tören de  yaptığı konuşmada, “ Öğrencilerin yeni modern dersliklerle daha başarılı olacakları şüphesizdir çünkü Borlular her şeyin en iyisine layıktır. Eğitime yapılan yatırım insanlığa ve ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır.  Günümüzde her alanda büyük atılımlar yapılmaktadır. Bilgi topluların lokokotifi olmuştur, bilgi teknolojisine sahip olmak üstünlük aracı aracı haline gelmiştir. Bilgili isen güçlüsün. Biz eğitimi geleceğimiz olarak gördük, yarınımızın bu günümüzden daha iyi olması bizim hedefimizdir. Hükümet olarak eğitime ve yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. 2002 yılında eğitime ayrılan kaynak 7,5 milyar lira idi bu rakam 2011 yılında 35 milyar dır. Daha bir çok projelerimiz var ve bu projelerimizi yatırımlarımızı tamamlayacağız. Değerli Borlular bu eğitim eseri hayırsever Mehmet Güleç ve yerel yöneticilerimizin desteği ile yapılmış bir eğitim yuvasıdır, özel sektör ile kamunun desteğinin en güzel bir örneğidir. Bu çalışmada emeği geçen başta Mehmet Güleç bey, eşleri Müberra Hanım ve Belediye Başkanımız olmak üzere, Milletvekillerimize, Valimize ve siz Borun güzel insanlarına teşekkür ediyor, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum" dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’de bir teşekkür konuşması yaptı. Okulun açılması için kurdela kesildi. Okulu gezen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler sınıflarda bulunan öğrencilere karne dağıtımı gerçekleştirdiler. Bakan Yılmaz, Milletvekilleri ve Bor Protokulu öğrencilere sembolik olarak  karnelerini verdi ve karne alan çocuklarla sohbet edip onları tebrik ettiler.

Bakan İsmet Yılmaz, Mehmet Güleç İlköğretim Okulu programından sonra Bor Askeri Fabrikasına – Lojistik Donanım 21. Ana İkmal Merkezini ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı askeri tesiste incelemelerde bulunduktan sonra  Ankara’ya hareket etti.

 


 

Editör: TE Bilişim