Bor’da 8. Sınıflar arası yapılan bilgi yarışmasında Mehmet Güleç İlköğretim Okulu birinci oldu.


Bor Fahri Kirt İlköğretim Okulu ve Bor Belediyesinin katkılarıyla Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 12 Okulun katıldığı ve ön elemelerde başarılı olan okulların 8.Sınıf öğrencileri arasında yapılan Bilgi Yarışması Finali Bor Belediyesi Kültür Merkezi Sosyal salonunda yapıldı.

 

Finale kalan  6 İlköğretim Okulunun yarıştığı Bilgi Yarışmasına; Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Atlı, Mustafa Serinkaya, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Öğretmenlerden oluşan Jüri önünde yapılan Bilgi Yarışması finali 8. Sınıflar arasında Türkçe, matematik, sosyal, fen ve İngilizce alanlarında hazırlanan soruları yanıtlayan okullardan, 180 puan alan Mehmet Güleç İlköğretim Okulu birinci, 170 puan TOKİ İlköğretim Okulu ikinci, 170 puan alan Kızılca Atatürk İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

 

8. sınıflar arasında düzenlenen bilgi yarışması çok  eğlenceli ve bir o kadarda çekişmeli geçti. Bilgi yarışmasında son soruya kadar heyecan bitmek bilmedi.

  

Yarışma sonucunda bir konuşma yapan Bor Kaymakamı Muammer Balcı; yarışmayı çok beğendiğini ve izlemekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Öğrencilerimizi kutlayarak emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasında; "Öğrencilerimizin başarıları bizleri mutlu ediyor. Son yıllarda ilçemizde eğitimde önemli kazanımlar hayata geçiriliyor. Yeni modern okullar öğrencilerle buluşuyor. Elde edilen başarı çıtasını daha da yükseğe taşımalıyız. Okul, öğretmen, öğrenci, aile ve çevre faktörlerini bilgiyle bütünleştirerek geleceğimiz olan gençlerimi faydalı bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Bu yönde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Burada yaşanan Bilgi Yarışmasında gençlerimizin heyecanı görülmeye değerdi. Bu yarışmalarda ki başarı Bor şehrimizin başarısıdır. Bu yarışmaları artırılarak gençlerimizi daha bilgili bireyler olarak yetişmesinde daha çok motive olmasını sağlanması yönünde faaliyetleri artırmalıyız. Öğrencileri başarılarından dolayı kutluyor. Tüm emeği geçenleri kutluyorum"dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak ise konuşmasında; "Öğrencilerimiz başarılarını sergilediler. Bu başarıların daha da artacağından hiç şüphemiz yoktur. Öğrencilerimiz örnek çalışmalarını sergilediler ve elde ettikleri başarıları bizleri mutlu etmektedir. Bu başarıların disiplinli çalışmaların bir ürünü olduğu gerçektir. Bu programlı ve disiplinli ders çalışmalarının artarak devam edeceği ve çoğalacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalı. Tüm emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

 

Bilgi Yarışmasında; 1. Gelen okul öğrencileri ödüllerini Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, takdim etti. 2.Gelen TOKİ İlköğretim Okulu öğrencileri ödüllerini Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, takdim etti. 3.Gelen Kızılca Atatürk İlköğretim Okulu ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak elinden aldılar.

 

Başarılı Hizmetlerde bulunan öğretmenlere ise ödüllerini Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat takdim etti.

 

 

8. Sınıflar Puan Durumu

 

Sıra

Okul

Puan

1.

Mehmet Güleç İlköğretim Okulu

180

2.

TOKİ İlköğretim Okulu

170

3.

Kızılca Atatürk İlköğretim Okulu

160

4.

Fahri Kirt İlköğretim Okulu

150

5.

Çukurkuyu Fatih İlköğretim Okulu

110

6.

Asım Eren İlköğretim Okulu

100

 

 

Editör: TE Bilişim