Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ve kısa adı YLSY olan “Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme" programı kapsamında, eğitim görmek üzere yurtdışına gidecek adaylar için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına 4 kontenjan yer aldı.
Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak, lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci gönderilmesi kapsamında, 2018 yılı için resmî burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderiliyor.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın yoğun girişimleri sonucu, Üniversitemizin stratejik planda belirlediği öncelikli alanları kapsayan lisansüstü eğitim gruplarından öğrenciler, yurtdışında eğitim almak üzere Milli Eğitim Bakanlığının belirttiği tarihlerde başvuru yapabilecek. Eğitim sonrası, kazandıkları bilgi birikimlerini üniversitemizde istihdam ederek paylaşacak olan adayların lisansüstü öğrenim grupları; İleri ve Akıllı İmalat, Yenilenebilir Enerji ve Güç Elektroniği Sistemleri’ni kapsıyor.
 
 
Editör: TE Bilişim