Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin Matematik Öğretimi dersi kapsamında hazırladıkları “Matematik ve Yaşam” konulu proje sergisi açıldı.



Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ın katılımıyla açılan sergide, matematiğin hayatın her alanıyla ilişkilerini farklı açılardan ele alan 37 proje sergilendi.

 

Eğitim fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Seher Mandacı Şahin, Yrd. Doç. Dr. Arzu Aydoğan Yenmez ve Yrd. Doç. Dr. Davut Köğce Rehberliğinde hazırlanan ve kısa bir süre önce 6. Uluslar arası Bilim Şenliği’nde de büyük ilgiyle karşılanan projeler; ekmek ve patates üretiminden haritacılığa, insan vücudundan evrendeki tüm canlıların yaşam biçimlerine, ayakkabıcılıktan marangozluğa, kitle iletişim araçlarından zekâ oyunlarına uzanan geniş bir yelpazede tüm evrende nasıl bir matematiksel düzenin var olduğunu ortaya koymayı amaçlayan konuları içermektedir.

 

Matematiğin zorluğuna ilişkin önyargıları ortadan kaldırmak ve özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin matematiğin yaşamla ilişkisine dair farkındalıklarını artırmayı amaçlayan projeler, 16-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında Kültür ve Sanat Evi Sergi Salonu’nda ziyarete açık kalacaktır.











Editör: TE Bilişim