2017 - 2018 Okul Sporları Federasyonunca düzenlenen Genç Kızlar ve Genç Erkekler badminton Niğde İl Şampiyonluğu geçtiğimiz günlerde Niğde 75. Yıl Spor Salonunda yapıldı. 

Müsabakalar sonucunda Genç Kızlarda Niğde Fen Lisesi birinci oldu. Eğitim Öğretim yanında sosyal ve spor etkinliklerin de büyük başarı gösteren Niğde Fen Lisesinin bu başarısı okulda büyük sevinçle karşılandı. Okul Müdürü Mehmet Özdemir  il birincisi olan öğrencilerini tebrik ederken, okullunun bir çok spor dalında başarılar elde ettiğini bunda büyük pay sahibi olan Beden Eğitim öğretmeni Tamer Öztürk, okul idaresi ve öğrenci velilerine teşekkürlerini iletti. 

Badminton İl Birinciliğinde Genç Kızlarda Niğde Fen Lisesi birinci olurken, Çayırlı ÇPL ikinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi de 3. oldu. Genç Erkeklerde ise Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem ÇPL birinci, Niğde Fen Lisesi ikinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Buraya kadar haber... Bundan sonrası haberin yorumu

*** 

MAÇ SIRASINDA DERS ÇALIŞMAK... 

Niğde Fen Lisesinin spor alanındaki bu başarısının yanında bizce asıl önemli olan maç sırasında objektifimize takılan görüntüler oldu. 

Niğde Fen Lisesi Genç Kızlar Badminton Takımının bazı sporcuları  Niğde 75. Yıl Kapalı Spor Salonundaki maçta devre arası ve mola sırasında ders çalışmayı da ihmal etmediler. 

Belkide hiçbir yerde rastlayamayacağımız şekilde Fen Lisesi öğrencileri karşılaşmaya çantalarında sadece eşofmanlarının yanında, ders kitapları  ile gelmişler. İddia ediyoruz böyle bir görüntüye başka yerde rastlayamazsınız. Kapalı Spor salonunda maç sırasında dahi ders çalışan bu gençler yaptıkları sporda birinci oldu. Bu aşağıdaki görütülerden de anlaşılacağı gibi, Eğitim ve Öğretim de birinci olacaklar... Kendilerinden emin... Zamanın ne kadar önemli olduğunu kavramışlar. Sporda başarılı olmanın yanı sıra çalışkan olmanında önemini fark etmişler. Tebrik ediyoruz... 

Aynen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği  gibi ; "Türk Milleti Çalışkandır...Türk Milleti Zekidir..."










 
Editör: TE Bilişim