Mevlana Ortaokulu, öğrencileri için projeler üretmeye devam ediyor. Son olarak yaptıkları çalışma ile 8. Sınıf öğrencilerini motive etmek ve onlara yol göstermek için okulda bir misafir ağırladılar.


Okul idaresi ve Rehberlik Servisinin çalışmaları ile 2008 yılında Mevlana Ortaokulundan mezun olan   2012 yılı sayısal puan Türkiye Birincisi  Tamer Taşkıran’ı okula davet edilerek öğrencilerle sohbet etme imkanı sunuldu. Şuan Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi olan Tamer sınıfları dolaşarak  öğrencilerle söyleşi yaptı. Öğrencilerin soruları karşılığında başarıya anahtar olabilecek altın öğütler verdi . Bunlar neler mi?
 
1-Öncelikle bir hedef belirleyin.İleride hangi mesleği yapmayı istiyorsunuz? Mühendis mi olacaksınız yoksa öğretmen mi?İleride değişebileceğini bilseniz bile şimdiden bir hedefinizin olması sizi motive eder.

2-Konuyu iyi öğrenin.İyi anlaşılmadan bir konu hakkında soru çözmek doğru değildir.İyi bir temel üzerine binanızı inşa edin.

3-Dersi okulda ve derste öğrenin.Derste öğretmeni iyi dinlemek sınıf ortamında katılım sağlamak çok önemlidir.Tam öğrenemeseniz bile sizin için bir altyapı olacaktır.

4-Ders çalışmada herkes için geçerli bir zaman dilimi yoktur.Planlı çalışmak adına kendinizi zor durumlara sokmayın.İnsan bir makine değildir.Zaman zaman farklı ihtiyaçları olabilir.Kimi insan 20 dakikada sıkılır kimisi uzun süre dikkatini kaybetmez. Önemli olan kendinizi iyi tanıyıp doğru programı rehber öğretmeninizle birlikte yapmanızdır.

5-Okulda öğretmen ve idarecilerle iyi bir iletişim kurun.Onlarla belli sınırlar dahilinde arkadaş gibi paylaşımlarda bulunun.Kendinizi mutlu ve huzurlu hissetmediğiniz bir ortamda başarılı olamazsınız.

6-Ailenizle iyi geçinin. Onların tek istekleri sizin mutlu olmanızdır.Zaman zaman bunu yaparken yanlış yöntemler kullanabilirler ama anlayışlı ve yapıcı olmanız sizin için daha iyi sonuçlar doğuracaktır.

7-Zamanın değerini bilin.Bugün yapmanız gerekeni yarına bırakmayın.Biriken işler motivasyonunuzu ve enerjinizi düşürür.İleride başarılı  bir öğrenci olarak dinlenecek zamanınız mutlaka olcaktır.


Okul Müdürü Halis ERÇATIM , okulda bu tip motivasyon ve bilgilendirme çalışmalarının Rehberli Servisinin koordinatörlüğünde  belirli planlar dahilinde sürekli olarak yapıldığını, ancak bu bilgileri başarıyı yakalamış bir örnek öğrencinin ağzından duymanın çocuklarımız açısından daha etkileyici olduğunu belirtti ve bu tip çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 


Editör: TE Bilişim