Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar LYS’ye sayılı günler kala adaylara ve velilere önerilerde bulundu. 

LYS sorularının önceki yıllarda olduğu gibi tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanmakta olduğu ve öğrencilerimizin endişelenmelerini gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Öğrencilerimiz, meslek hayatına yön verecek LYS’deki sorular kadar yaşadığı çevre ve stresle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu süreçte aday en büyük desteği ailesinden alacaktır; dolayısıyla ailenin bilinçli olması, olumlu tutum ve davranışlarla gençleri desteklemeleri, adayların sınavı sorunsuz atlatmalarına yardımcı olacaktır.

Adayların ve anne-babaların sınav sürecinde yaşadıkları en belirgin duyguların başında heyecan, endişe ve kaygı vardır. Bu sebeple sınava ilişkin kaygının temelinde sınavlar değil, sınavlara yüklenilen anlamlar, yönelttiği düşünsel tepkiler, içsel konuşmalar, yorumlar ve değerlendirmeler yatmaktadır. Adaylarımızın hazır bulunuş düzeyleri ve kendilerine olan özgüvenleri ne kadar yüksekse, kaygı düzeyleri de o kadar normal, dolayısı ile başarıları da en üst seviyede olacaktır.” dedi.

Müdür Yaşar, “Adaylarımızın sınav öncesinde dikkat etmeleri gereken hususları ifade etmek gerekirse;Sınava gireceğiniz okul bina ve salonu önceden mutlaka görünüz.Uyku düzenini sağlamak için belirli bir saatte yatıp ve belirli bir saatte kalkmaya alışmalısınız. Beslenme sisteminizi değiştirmeyiniz; doğru beslenme başarınızı artırır.

Stresli ve yorucu aktiviteden uzak durmanız yararınıza olacaktır.Gevşeme egzersizleri yapmak sınav öncesi stresinizi azaltacaktır.Sınav günü yapılacaklar Sınav Merkezine yarım saat öncesinde ulaşınız. Sınavda yanınızda bulundurmanız gereken belgeleri akşamdan hazırlayınız. Sınav merkezine giderken yanınızda size yardımcı olacak ya da doğabilecek problemlerin çözümünde size destek olacak bir kişinin olması, sınava ilişkin oluşabilecek olumsuzlukları engelleyerek kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacaktır.” diye konuştu.

Sonuçların 18 Temmuz’da açıklanacağına değinen Müdür H. İbrahim Yaşar, “ 2016 tarihinde açıklanacaktır; sonrasında tercihler döneminde sizlere yardımcı olmak üzere il merkezinde 10, ilçelerde ise Altunhisar 1, Bor 3, Çamardı 1, Çiftlik 1 ve Ulukışla 1 olmak üzere toplamda 17 Tercih ve Danışma Bürosu oluşturduk ve bu bürolarda 44 rehber öğretmenimizi görevlendirdik. Tercih ve Danışma Büroları 26 Temmuz ile 02 Ağustos tarihleri arasında hizmet verecektir. LYS’YE girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum ve her bir öğrencimiz için haklarında en hayırlısını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.


 
Editör: TE Bilişim