Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği  programı dâhilinde hazırlanan ‘Dezavantajlı Kız Öğrencilerin Avrupa’ da Waldorf Eğitimi’ isimli proje Türkiye ulusal ajansına sunularak gerekli uygunluk kriterlerini karşılamış ve Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.


Projenin tanıtımı için Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru ve proje ekibiyle birlikte Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ’ ı makamında ziyaret ettiler.
Proje hakkında bilgi alan Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ öğrencilere gittiklerinde Bor ilçesini orada en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyleyerek oradaki yaşayışı, kültürü gözlemlemelerini ve edindikleri staj tecrübesinin iş hayatlarına aktarmalarının yararlı olacağını söyledi.  Okulun Erasmus+ projesindeki başarısını kutlayarak ziyaretlerinden dolayı Dezavantajlı Kız Öğrencilerin Avrupa’ da Waldorf Eğitimi’ isimli proje ekibine teşekkür etti.

Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Bingöl; “  Bu proje ile çocuk gelişimi ve eğitimi alanında okuyan 11 öğrenci Romanya ve Çek Cumhuriyeti ülkelerinde 2 hafta süreyle staj eğitimine katılacaktır. Öğrencilerimiz hem alanlarında kendilerini geliştirecekler hem de yurtdışına çıkarak kültürel ve sosyal etkinliklere katılıp eşsiz bir deneyim yaşamış olacaklardır. Ülkemizde verilen eğitim sistemini karşılaştırma imkanı bulup  edindikleri gözlem ve deneyimleri geldiklerinde ülkelerine aktarma fırsatı yakalamış olacaklardır. Projenin uygulama aşamasına geçilmiş olup Romanya hareketliliğine 7 öğrenci 2 refakatçi öğretmen 31 Mart 13 Nisan 2019 tarihleri arasında katılarak Bukreş’ te Just4kids anaokulunda staj eğitimlerini tamamlamış ve yurda dönüş yapmışlardır. Öğrencilerimiz bu sayede okul öncesi eğitimde uygulanan farklı yöntem ve metotları uygulama fırsatı yakaladılar. Bire bir derslere girdiler. Öğrencilerle kaynaşma imkanı bulup dil yeterliliklerini geliştirdiler. Kendilerine olan güvenleri arttı. Ayrıca Europass hareketlilik belgesi alarak mezun olduklarında istihdamlarının artması amaçlandı. 2’inci hareketliliğimiz olan Çek Cumhuriyeti Prag ülkesine gerçekleştirilecek olan staj hareketliliği için hazırlıklarımız tamamlandı. 12- 25 Mayıs 2019 tarihleri arasında projenin 2’inci ayağı gerçekleştirilecektir.
 
Editör: TE Bilişim