Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okulun bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Okul müdür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Harun Kısacık; “ TÜBİTAK’ın desteğiyle hazırlanan fuarımız bu yıl ilimizde düzenlenen Niğde’nin en kapsamlı Bilim fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin hayal gücü ve yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlar. Eğitim kurumlarının öncelikli amaçlarından biri de  bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Elektrik-Elektronik, bilişim, yenilenebilir, metal, makine, mobilya, tarih, fizik, felsefe matematik ve diğer alanlarda hazırlanan 10 Araştırma ve 10 Uygulama projesi toplamda 20 projemiz bulunmaktadır. Fuarımızda 70 öğrencimiz ve 37 danışman öğretmenimiz görev alıp gecesini gündüzüne katarak özverili çalışmalarda bulunmuşlardır” dedi.

      Okul Müdürü Kısacık; “ Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, sözlerime son verirken proje çalışmalarında emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok projeyle geleneksel hale gelen fuarlarımız seneye de devam edecektir. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
                                                                                                                                             
Editör: TE Bilişim