Konya Karatay Üniversitesi ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içinde ilimiz genelinde YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ve rehber öğretmenlere yönelik “Genç Yetenekler” programı düzenlendi.

Niğde Kültür Merkezinde düzenlenen Genç Yetenekler programına Konya Karatay Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Ali Bozgedik, Niğde merkezdeki lise 12. Sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenleri  katıldı.

Karatay Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Ali Bozgedik öğrencilere yaptığı konuşmlaarda bazı konulara dikkat çekti. Öğrencilere başarmak için çalışmak gerektiği vurgusunu yapan Bozgedik, “Bölüm seçimi çok önemli arkadaşlar. Üniversitelerde birçok alanda boşluklar oluşmaktadır. Artık doğru bölüme, doğru alana gidilmediği için ülkemizde büyük bir işsizlik sorunu yaşanmaktadır. Nüfusun çokluğu değil işlevi önemlidir.” Diye konuştu.

Dizilerin çokluğuna dikkat çeken Bozgedik, “ Ülkemiz günlük ortalama 4 saat Tv izleme süresi ile dünya birincisi. Keşke bu alanda değilde başka alanlarda birinci olabilsek! Yapılan anketlere göre ilköğretim öğrencilerin %70’i, lise öğrencilerinin ise %80’i yayındaki dizileri izliyor. Haftada 80 dizi yayında yer alıyor. Bu sayı tekrarları ile birlikte 100’e ulaşmaktadır. Bizler birşeyleri başarmak istiyorsak zamanımızı bu şekilde değilde bizim için daha faydalı bir şekilde değerlendirmeliyiz. Başaracağınıza yürekten inanırsanız yapamayacağınız bişey yoktur.” Diye öğrencileri hem bilgilendirdi hem de motive etmeye çalıştı.

Program esnasında öğrencilere çeşitli uygulamalar yapan Bozgedik, öğrencileri sınavlar hakkında bilgilendirdi. Program bitiminde öğrenciler mutlu olduklarını ifade ettiler.

Karatay Üniversitesi ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen program ile ilgili program koordinatörleri,  5-6 Kasım 2013 tarihlerinde Niğde merkez ve Bor ilçesinde öğrencilere destek olmak için 2 oturum öğrencilere 2 oturum da öğretmenlere program yaptıklarını bildirdi. 


Editör: TE Bilişim