Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yarınlarım İçin Elimi Tut” eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin ders çalışmama nedenlerini belirlemeye yönelik olarak yapılan anketlerin sonuçlarından yararlanılarak öğrencilerin ders çalışmama sorunlarının çözümüne yönelik Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine gezi düzenledi.

Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık bilgisi öğretmeni Fatma Kılıç’ın rehberliğinde "Yarınlarım İçin Elimi Tut" isimli e-Twinning projesi yürütülmektedir. Bu proje, kapsamında daha önce öğrencilerin ders çalışmama nedenlerini belirlemeye yönelik olarak yapılan anketlerin sonuçlarından yararlanılarak öğrencilerin ders çalışmama sorunlarının çözümüne yönelik olarak her ay çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.  Bu proje kapsamında, meslek lisesi öğrencilerinin mühendislik alanlarına yönlendirilmesi ve öğrencilerin buna yönelik ders çalışmasını motive etmek amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bir gezi düzenlendi.

Mühendislik Fakültesinde elektrik- elektronik mühendisliği hakkında Dr. Öğretim Üyesi Şahin Sönmez ve Ar. Gör. Recep Yıldız, mekatronik mühendisliği hakkında Dr. Öğretim Üyesi İlyas Kaçar, harita mühendisliği hakkında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kutalmış Gümüş öğrencileri bilgilendirdiler. Bu gezinin yapılmasına katkı sağlayan okul müdürü Harun Kısacık, müdür yardımcısı Fethi Özbek ve okul rehber öğretmeni Merve Dinç’e ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim elemanlarına öğrenciler ve Fatma Kılıç teşekkürlerini belirttiler.
 
Editör: TE Bilişim