Niğde İl Gıda Tarım ve  Hayvancılık il müdürü Asım Baş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2014 yılından itibaren her yıl ilkokul öğrencilerine doğa bilincini ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında  etkinlik düzenlemekte olduğunu belirtti.

Müdür Baş, “Müdürlüğümüz tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı için 9-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında hazırlanan program dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu 23 Nisan Havacılar İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden 20 öğrenci seçildi. Kamp programının ilk gününde İl Müdürü Asım BAŞ  tarafından ağırlanan öğrencilere kurumumuz hakkında bilgi verildi. Daha sonra  İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda projeden sorumlu teknik personeller  tarafından bu yılın teması olan "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" ve "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" konularında sunum yapılarak bölgemizde bulunan yenilebilir yabani bitki türleri tanıtıldı. Ayrıca uygulamalı olarak çiriş otu pişirilerek öğrencilere ikram edildi” dedi.

Programın devamında Altunhisar İlçesinde bulunan Zindan Vadisine gidilerek doğa gezisi yapıldı ve yenilebilir yabani otlar toplatıldı.
 
Editör: TE Bilişim