Niğde Valiliği adına Bilgehan Harmanşah  tarafından hazırlanan Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci Vetpro Hareketlilik Projeleri kapsamındaki  “Mahalli İdarelerde Mesleki Eğitim” adlı proje 2011 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

 

 Projenin Almanya ve Letonya’da yurt dışı ortakları olup İlimizde de 19 kurum projenin yurt içi ortağı konumundadır. Proje kapsamında 27 Mayıs 2012- 9 Haziran 2012 tarihleri arasından 18 kişi Almanya hareketliliğine katılmıştır. 01- 15 Temmuz 2012 tarihleri arasında ise 18 kişi Letonya hareketliliğine katılacak.

 

 

Projenin Amac; Avrupa Birliği ülkelerindeki yerel idarelerin mesleki eğitim kurumları ile olan ilişki ve işbirliğini incelemek, yeni mesleki eğitim yöntemlerini yerinde görmek ve kültürlerarası yakınlaşma olarak özetlenebilir.

 

Bu amaçla Almanya ve Letonya da eğitim kurumlarına, kamu ve özel kuruluşlara ve sivil toplum kurumlarına inceleme ziyaretleri yapılmaktadır.

Letonya’ya gidecek heyette Proje Koordinatörü Bilgehan HARMANŞAH başkanlığında, Edikli Başkanı Ahmet Musalli, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram AKDOĞAN, İl Genel Meclis Üyesi Ramazan CEYLAN, Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Bengü TÜRKYILMAZ ÜNAL, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Zafer BAYCAN, İl Mahalli İdareler Müdürü Nebahat BOZKURT, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa YİĞİT, Niğde Belediyesi Emlak Müdürü Murat NEVRUZ, Niğde Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İdris EROĞLU, Niğde Endüstri Meslek Lisesi’nden meslek öğretmenleri Erdal URAS ve Hacı TEKİN, Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Seyfullah ÖZDEMİR, Bor Kız Meslek Lisesi’nden Esra IŞIK, Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Nuran SEVİNDİK, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Akif KAPLAN, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasından Suna TUĞRUL, Bor Kaymakamlığı’ndan Pınar GÖKNAR bulunmaktadır.

 

01 Temmuz 2012 tarihinde iki haftalık bir program için Letonya’ya gidecek katılımcılar bugün (28 Haziran 2012)  Niğde Valisi Sayın Âlim BARUT’u ziyaret ederek proje hakkında bilgi vermişler ve vedalaştılar.

 

 

Editör: TE Bilişim