Bor’da Bor Belediyesi ile Niğde İşkur Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Yaşlı ve Hastalara Bakım Kursunu tamamlayan kursiyerler veda toplantısında buluştular.
 
Veda Toplantısına Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Kurs Öğretmeni Niğde Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu emekli Öğretim Görevlisi İnci GARİPBAŞ, Okul Müdürü Mustafa ÇAKICI, kursiyerler ve davetliler katılımda bulundular.
 
Kursiyerler Bor ilçesi Mehmet Rasim Dede İlköğretim Okulu sosyal salonunda bir araya geldiler. Kursiyerler uzun süren kurs bitirmenin sevinciyle birlikte, aralarında çeşitli yiyecek ikramlarında  bulunup, kurs yorgunluğunu attılar. Çok samimi ortamda yapılan veda toplantısında ağırlıklı olarak Yaşlı ve Hasta Bakımının önemine değinildi. Kentimizde ve toplumumuzda önemli bir ihtiyaca cevap verecek bir kurs ve meslek olduğu ve bu mesleğin yaygınlaştırılması, ara eleman ihtiyacının karşılanması yönünde yeni kursların açılması gerekliliği konusunda ortak görüş bildirildi.
 
Veda toplantısına davetli olarak katılan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT yaptığı açıklamada; Bor Belediye Başkanı ve şahsım olarak, Nur şehri Bor’da açılmakta olan Meslek Kurslarına talebin yoğun olması beni gerçekten mutlu  etmektedir. Belediye olarak bu ve benzeri kursların kentimizde açılması için elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Nur şehri Bor ve Bölgemizde nitelikli elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması ve giderilmesi yönünde kamu olarak çalışmaktayız. Değerli ve nazik davetinize katılmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtirken, Belediyemiz ve Niğde İşkur Müdürlüğü işbirliğiyle açmış olduğumuz Yaşlı ve Hasta Bakım Kursunun ilki Bor ilçemizde sizlerle tamamlanmış ve ardından siz kursiyerlerimize sertifikaları törenle verilmiştir. Hem kurs sertifikasına hak kazanmış, hem de günlük 15.00 TL cep harçlığı ile birlikte devletimizce kurs süresince sigorta primleri karşılandı. Bu mutluluğu birlikte yaşadık. Bundan sonra sizlerin hayırlı bir görev faaliyeti içerisinde uygun işlere hazır olduğunuzu belirtir ve bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
 
Günümüzde önemli bir ihtiyaç olan ara eleman noksanlığı giderilmesi gerekmektedir. Bizler bu kentin yöneticileri olarak halkımızın ihtiyacı ve mutluluğu için elimizden geleni yapmaya özen göstermekteyiz. Üzerimize aldığımız sorumluluğu yerine getirmeye devam etmekteyiz. Bu kursların yenilerinin açılması ve devamının sağlanması yönünde gayret ve çabalarımız Bor ve halkımız için devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olamaz. Halkımızın hizmetindeyiz. Kursların önemi ilçemizde, bölgemizde ilgi ve önem göstermiştir. Hastanelerde, diğer kurumlarda ve özel ihtiyaç taleplerinde yaşlı ve hastalara bakım hizmetinde bulunacaksınız. Bu kursları tamamlayan kursiyerler, hem istihdama hem de mesleğe sahip olmaktadırlar. Bu çalışmalarımız örnek teşkil etmektedir. Devamını temenni ediyorum. Tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum. Bundan sonraki çalışma hayatınızda başarılar diliyorum. Her şey Bor için.” Dedi.
 
Kurs öğretmeni İnci GARİPBAŞ veda toplantısında yaptığı açıklamada; Yaşlı ve Hasta Bakımı toplumumuzda önem arz eden bir meslek olarak yerini almaktadır. Bu ara eleman ihtiyacı, aranan eleman ihtiyacı olarak gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Bu açılan kurslara yoğun talep oluşmaktadır. Önümüzdeki günler de de bu taleplerin karşılanması yönünde yöneticilerimize büyük görevler düşmektedir.
 
Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı ERAT’ a bu yönde yapmış olduğu hizmet ve çalışmalarından dolayı kursiyerler ve şahsım adına teşekkür ve şükranlarımızı iletiriz. Hayırlı ve yerinde uygulamalarınız sayesinde örnek bir çalışma sergilenmiştir. Bu ve benzeri kursların devamını dilerken, başta Belediye Başkanımız Sıtkı ERAT Bey ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eder, Saygılarımızı sunarız. Görevinizde başarılar dileriz.  Şeklinde açıklamalarda bulundu.     
 





Editör: TE Bilişim