Okullarda demokrasi kültürünün gelişimi için Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu okul meclisi seçimleri niğde'de genel seçim havasında geçti. 


İlk önce 30 Ekim 2013 tarihinde okullar basında yapılan seçimde Atatürk Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören Ethem Kürşat Akdemir, 1 000 oydan 700 tanesini alarak Okul Meclis Başkanı oldu.


Daha sonra 4 Aralık 2013'de yapılan Merkez İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde rakiplerine dört kat fark atarak Merkez İlçe Öğrenci Meclis Bşkanı seçilen Akdemir, 11 Aralık 2013 tarihinde yapılan seçimle oy çokluğu ile  Niğde Öğrenici Meclis Başkanlığına seçildi. 


Niğde Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan seçimde Niğde Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şenel, okul müdürleri, öğrentmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 


Niğde Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen Kürşat Akdemir ; " Biz okul meclis başkanlığına aday olurken, arkadaşlarımızla kendimize bir hedef belirlemiştik. Bizim hedefimiz Okul Meclisi Türkiye Genel Başkanlığı idi. İlk önce okul bazında daha sonra ilçe ve ilde hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi sıra Türkiye genelinde, 24 Nisan 2014 günü TBMM'ye giderek, sevdamız olan Niğde'yi en iyi şekilde tanıtacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Öncelikle yetişmemde emeği geçen aileme, öğretmenlerime saygılarımı, ilçelerden ve merkezden seçilerek gelen meclis başkanı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. 







Editör: TE Bilişim