Kültür merkezinde düzenlenen Programa Niğde Vali Vekili Ekrem Aylanç, Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Protokol Mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Öncelikle bizim için son derece önemli ve anlamlı bir programda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada Kur’an-ı Kerimi güzel okuma bölge finalini yapacağız. Öncelikle şunu belirteyim ki bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Çünkü okuduğumuz kuran bizi her okuduğumuzda bir öncekinden farklı aleme götürmekte ve huzur vermektedir. Göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberi olan Kur’an-ı Kerim 610 yılında Ramazan Ayı’nın Kadir gecesinde nazil olmaya başlamış ve yaklaşık 23 yılda tamamlanmıştır. Peygamberimiz (SAV) nazil olan Kur’an-ı Kerim’i Cebrail (AS)´ın kendisini öğrettiği şekilde ağır ağır , tane tane okumuş ve ashabını onu güzel bir şekilde okumaya teşvik etmiştir. Yine Peygamberimiz (SAV) sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve Öğreteninizdir buyurmuştur. Allah’ın kelami olan Kuran-ı Kerim’i onun yüceliğine yakışır bir şekilde seslerimizi  güzelleştirerek okumalıyız. Bir Ayeti Kerimede yüce Allah "Kur’an-ı Kerim’i tertil ile ağır ağır, tane tane anlayarak ve hissederek okuyunuz" buyurarak Kur’an-ı Kerim’i nasıl okumamız gerektiğini bize bildirmiştir. Değerli katılımcılar, kısacası Kur’an-ı Kerim´in okunması bir ibadet, anlaması bir ibadet, anlatılması bir ibadet, yaşanması ve yaşatılması bir ibadettir. Bu yüzden bize düşen Kuran´ı bilen, anlayan, anladığını yaşayan ve yaşatan bir gençlik yetiştirmektir. İşte bu gençliğin öncüleri bu salonda toplanmış bulunmaktadır. Değerli misafirler, gün geçmiyor ki dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin başına bir musibet gelmesin. Dün Yeni Zelanda’da Cuma Namazını kılmak için camiye toplanan kardeşlerimizi alçak bir terör saldırısına kurban verdik. Barış dininin mensupları olarak bu olaylar bizlere dünyaya adalet ve sevgiyi bizden başka kimsenin getiremeyeceğini göstermesi açısından önemlidir. Öte yandan bu saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor, haçlı zihniyetini ise lanetliyor, yarışmacı gençlerimize başarılar diliyor, ilimize gelen misafirlere hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Yarışma sonucunda ortaokul kategorisinde; Osmaniye Kadirli 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İhsan erdem Bozdoğan 1’inci, Kayseri Melikgazi Medine İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Öz 2’inci, Nevşehir Acıgöl Karapınar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Uslu 3’üncü oldu.

Lise kategorisinde; Niğde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Sami Songur 1’inci, Kayseri Melikgazi Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet Sabuncu 2’inci ve  Adana Seyhan Adana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Enes Kıranşal 3’üncü oldu.
 

 
Editör: TE Bilişim