Niğde'de faaliyet gösteren, Kur'an Evi Derneği Başkanı Savaş Ören, 2015 - 2016 Eğitim -  Öğretim Yılının açılması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 


 Kur'an Evi Derneği Başkanı Savaş Ören açıklamasında; Yeni eğitim öğretim yılı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler ile üniversiteye yeni kayıt olan ve devam eden öğrenciler ve yakınları için bir telaşla beraber, bir heyecan ve ilerisine dönük bir umut ve beklentidir. 

Bu vesileyle birkaç hususu paylaşmak istiyoruz. 

1. Ülkemizde köylerden şehirlere, şehirlerarası hatta yurt dışına gidiş gelişlerde büyük nüfus kaymaları yaşanmaktadır. Doğal olarak bu haraketlilik birçok olumlu sonucu bünyesinde taşırken, aynı zamanda da bazı olumsuzlukları beraberinde getirmektedir. Geleneksel geniş aile ve komşuluk bağları daralmakta, birbirlerini tanıyan dar alanın (mahalle, köy, kasaba... gibi) insanları, iç ve dış hareketliliğin bir sonucu olarak, gittikleri yerlerde yalnızlığa itilebilmekte, çevre daralmakta ve bunun sonucu olarak insanlar kendilerini yalnız hissedebilmektedirler. Dar çevrenin (köy, kasaba... gibi) komşular arası aile içi problemlerin giderilmesindeki denetleyici ve çözüm üretici fonksiyonu işlevsiz hale gelebilmekte, bunun sonucu olarak da aile içi mutsuzluklar ve toplumsal sorunlar ortaya çıkabilmekte, toplumu olumsuz olarak etkileyebilmektedir. 

2. Bu süreçte, geleceğimizin ümit varı olduğumuz gençlerimizin, bu hareketlilikte savrulup gitmemeleri için her kesime büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu süreci doğru okuyamayan ve gerekli önlemleri zamanında alamayan toplumların karşılaşacağı olumsuzlukların, toplumu büyük sıkıntılara sürüklemesi kaçınılmazdır. İletişimin ve bilgi akışının hiçbir sınır ve ölçü tanımamasının getirdiği bir sonuç olarak kapalı bir toplum yapısının sürdürülmesi imkânsız görülmektedir. 

3. Eğitimin her kademesinde, toplumun oluşmasında yer alan değerlerin, evrensel öğelerinin doğru tespiti ve bunların geliştirilmesi, genç kuşaklara doğru aktarımı, ülke üzerinde olumsuz iç ve dış düşünce sahiplerinin beklentilerini boşa çıkaracaktır. 

4. Eğitimin hedefi, eğitimin çeşitliliği içinde çağı doğru okuyan, hayatın içinde kaybolmayan, her türlü güzel erdemi hayatının merkezine koymuş, geleceğe ümitle bakabilen, her türlü bağnaz düşünceden uzak, eleştirel bir bakış açısına sahip ve aynı zamanda sorumluluğun bilincinde, evrensel doğruları yakalamada ve milletler arası yarışta bizde varız diyebilen azim sahibi gençleri hazırlayabilmektir. 

5. Bu hedefe ulaşmada öğretmenlerin fedakârlıklarının, motivasyonlarının temel etken olduğu bir gerçektir. Cehalete karşı, kendimizi yenilememizde ve ileri ufuklara yönelmemizde en büyük payın değerli öğretmenlerimizdir.  

Bu anlamda, örgün eğitimin her kademesinde bulunan öğrencilere Allah’tan başarılar dileriz. Öğretmen, öğretim görevlisi ve idarecilerimiz başta olmak üzere, okullarımızda memur ve hizmet birimlerinde görev yapan tüm çalışanlarımıza güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini Allah’tan dileriz"dedi. 



 

Editör: TE Bilişim