Niğde Ulukışla Hasangazi Köyü Ortaokulundan TEOG Türkiye birincisi Kübra Tozoğlu'dan sonra Beyağıl köyünden KPSS Türkiye Birincisi ve Onaltıncısı da Niğde Ulukışla ilçesinden çıktı.

Haber: Ali AKBAŞ

Niğde Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar,KPSS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrencileri altınla ödüllendirdi.  


Kaymakam Atar, başarılı öğrencileri makamında kabul ederek onlarla bir süre sohbet etti. Memnuniyetini dile getiren Kaymakam Atar; "Herkesin dediği bir söz vardır. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. 2 yıldır Ulukışla'da görev yapıyorum. Son iki yılda bu ilçeye Hükümet Konağı, Hastane, Yurt, TOKİ, Gölet gibi büyük yatırımlar yapılıyor. Allah vesile olanlardan razı olsun büyük bir sevinç ancak TEOG Türkiye birincisi ve KPSS Türkiye birincisinin ilçemizden çıkması beni daha fazla mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Çünkü burada insana yatırım var. KPSS Türkiye birinci Rüveyda Avşar'ın ikiz kardeşi Kübra Avşar' da Türkiye 16. sı olmuştur. Beni manevi yönden sevindiren ise bu kızlarımızın herhangi dershane desteği veya özel ders almadan Beyağıl gibi küçük ve şirin köyümüzde tamamen kendi imkanları ile bu başarıyı elde etmeleridir. Aslında bu kızlarımız Türkiye için örnektir. Ben Teog birincisi Kübra Tozoğlu'nun babası Hasangazi köy imamımız Mehmet Akif Tozoğlu ve annesi ev hanımı Hidayet Tozoğlu ile KPSS Birincisi Rüveyda Avşar ve Türkiye Onaltıncısı Kübra Avşar'ın babası Beyağıl köyü imamımız Erol Avşar ve annesi ev hanımı Kısmet Avşar’ı kutluyorum haklı sevinçlerine ortak oluyorum" dedi.


Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, KPSS Türkiye Birincisi Rüveyda Avşar'ı ve ikiz kardeşi Türkiye Onaltıncısı Kübra Avşar'ı ödüllendirerek başarıların devamını diledi.

Editör: TE Bilişim