Niğde Üniversitesi  tarafından KPPS ve Öğrenci Motivasyonu konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Niğde Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Talas’ın konuşmacı olarak katıldığı programa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Sosyal psikolojik olarak güdüler, insanların güdülenmesinde etkili olan faktörler, öğrenciler üzerinde başarı güdüsü nasıl etkili olur başlıklı konuları anlatarak sözlerine başlayan Doç. Dr. Mustafa Talas konuşmasına, başarıda motivasyon ve yönlendirilmesi, öğrenciler ne yapmalı, nasıl yapmalı, kimle başarıyı yakalamalı, algının yönlendirilmesi nasıl mümkün olur, öğrenmenin de öğrenilmesi, olumsuzlukları kafamızdan silelim, pozitif gücü yakalamanın büyüsü, olumsuzu yönetmek ustalık ister, kendi kendimizin ustası olalım içerikli konulara değinerek devam etti.

Doç. Dr. Mustafa Talas ayrıca KPSS sınavları hakkında merak edilenleri anlatırken, KPSS’de başarı elde edilmesi için neler yapılması gerektiği hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim