CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okulların temizlik ve hijyen sorununu, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan İsmet Yılmaz, okulların temizlik görevlisi ihtiyaçlarının İŞKUR aracılığıyla giderilmeye çalışıldığını kaydetti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce öğrencinin eğitim aldığı okullarda hijyenik koşulların büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray illerinde okullarda temizlik görevlisi açığının bulunup bulunmadığını, varsa bu çağın nasıl kapatıldığını sordu. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul ve kurumların Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınırlarındaki personel ihtiyacının;  3713 sayılı Kanun gereği İçişleri Bakanlığı tarafından yönlendirilen şehit yakınlarından, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından korunan ve bakılan çocuklardan, Özelleştirme Uygulamaları gereği Devlet Personel Başkanlığınca 4046 sayılı Kanun ile 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında yönlendirilen personel ve engelli personel alımından karşılanmaya çalışıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz,  okul veya kurumların özellikle temizlik, güvenlik, bakım ve onarım ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin il milli eğitim müdürlüklerince İŞKUR' a kayıtlı işsizlerin alımı ile de giderilmeye çalışıldığını belirterek, “ Çeşitli kanun kapsamında illere yönlendirilen personelin atamaları 5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre valilikler tarafından değerlendirildiğinden, personele ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına görevlendirme iş ve işlemleri ilgili valiliklerce gerçekleştirilmektedir” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, adı geçen illerde temizlik görevlisi açığının İŞKUR ve hizmet alımı yoluyla ya da İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında görevlendirilen personel ile giderildiğini açıkladı.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde'de köy okullarına hizmetli verilmiyor bazı köylerde vatandaş aralarında para toplayarak görevli çalıştırıyor doğal olarak masraf aile bütçesi yük oluyor örneğin Beyağıl köyü büyük köylerden ama okulda hizmetli MEB vermiyor. Ayrıca soba ile ısınılan köylerde sorun oluyor. MEB tüm okullara hizmetli vermelidir" dedi.

Editör: TE Bilişim