Cumhurbaşkanlığının himayesinde düzenlenen “Türkiye Okuyor” kampanyası çerçevesinde Niğde Fatih Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Kitap Okuma Yarışmasının ödül törenine Niğde Valisi  Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, davetliler, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser; tarih boyunca insan ve insanlık için vazgeçilmez kültür ve eğitim araçları olduğunu vurgulayarak; "Bu amaçla; Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası kapsamında, öğrencilerimize okuma alışkanlığının kazandırılması, okuduklarını anlama ve yorumlama yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla Fatih Anadolu Lisesi tarafından “Liseliler Okuyor” yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışma Fatih Anadolu Lisemiz tarafından geleneksel hale getirilmiş ve bu yıl dördüncüsü düzenlenmiştir. Türkiye'de 90 kişiye bir kahvehane düşerken; 165 bin kişiye sadece bir kütüphane düştüğü göz önüne alınırsa; Niğde’de 15 bin liseli öğrenciye kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı  amaçlayan bu yarışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.


Bu yarışmanın önemli olduğunu vurgulayan Eser, “Kitap okuma alışkanlığının artırılması hususunda Fatih Anadolu Lisesinin bu yarışmayı geleneksel hale getirmesi önemli bir konudur. Elbette sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler çok önemlidir ama hiç unutmayınız ki böyle önemli faaliyetler içerisinde böyle okuma ile alakalı bir yarışmanın düzenlenmesi çok güzel bir durumdur. Onun için bu yarışmada emeği geçen başta Valiliğimiz, okul Müdürümüz ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan da yarışmanın kitap okumaya olan ihtiyacı bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, kitap okumanın önemine işaret eden bir konuşma yaptı

Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Hilmi Arala; “Niğde ortaöğretim öğrencileri arası geleneksel 4. kitap otuma yarışması Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası kapsamında Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü ve Edebiyat Öğretmenlerimiz tarafından organize edilmiştir. Bu yarışmanın amacı; İlimizde bulunan 46 lisede öğrenim gören 15 bin 882 lise öğrencisine 10 adet kitap okutabilmek ve öğrencilerimizin kültür hayatına önemli bir katkıda bulunmaktır. Lise hayatı boyunca 10 tane kitap okumayan öğrencilerimiz olduğu düşünülürse yarışmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır.  Yarışma 27 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır ve 3 aşamadan oluşmuştur. Birinci aşamada seçilen kitaplar öğrenciler tarafından 3,5 aya yakın bir zamanda okunarak okul elemeleri yapılmıştır. Okul elemelerinde dereceye giren öğrenciler 9 Nisan Cumartesi günü seçilen 10 kitapla ilgili 100 sorudan oluşan test sınavına tabi tutulmuşlardır. Test sınavına farklı okullardan 230 öğrenci katılmıştır. Test sınavı değerlendirilerek ilk elli öğrenci tespit edilmiş ve ilk elliye giren öğrencilerimiz 16 Nisan Cumartesi günü yazılı sınava tabi tutulmuştur. İki sınavın farklı oranlarla ortalaması alınarak ilk ona giren öğrencilerimiz belirlenmiştir” dedi.  
Konuşmaların ardından dereceye giren Öğrencilere ve Komisyon Üyelerine ödülleri verilirken, yarışmaya katkı sağlayan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası adına Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan’a Vali Âlim Barut tarafından plaket verildi.

















Editör: TE Bilişim