Niğde Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından “Kişisel Koruyucu Donanım Seçim Kriterleri” konulu bir seminer düzenlendi.

 

Derbent Kültür Salonu’nda düzenlenen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fizik Mühendisi Yasemin Öymez ile Mert Dinçer’in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdür yardımcıları Öğr. Gör. İsmail Çağrı Kılıç ve Öğr.Gör.Cihan Bayındırlı’nın yanı sıra  akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı

 

Yasemin Öymez 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Kişisel Koruyucucu Donanım Seçim ve Kullanım Kriterleri konuları hakkında bilgiler vererek konuşmasına başladı.

 

20 Haziran 2012 tarihinde Bakanlık tarafından 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarıldığını ifade eden Yasemin Öymez, bu kanunun sadece işçileri değil tüm çalışanları kapsadığını ve büyük güvenceler verdiğini söyledi.

 

Bilinci artırmaya çalıştıklarını ve farkındalık oluşturmak istediklerini kaydeden Öymez, şunları vurguladı: “2002-2010 yılları arasında toplam iş kazası sayısı 666 bin iken, toplam ölüm sayısı 9.700’dür. Ülkemizde iş kazası sonucu toplam 16 bin 902 çalışan iş göremez hale geliyor. Sadece 2011 verilerine baktığımız zaman ülkemizde yaklaşık 70 bin iş kazası olmuş ve 697 meslek hastası bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak kamu spotları hazırladık bu sayıları azaltmaya çalışıyoruz. Önlemler alındığı takdirde meslek hastalarının yüzde 100 ve iş kazalarını da yüzde 98 oranında önleyebiliriz” dedi.

 

Seminer, iş sağlığı ve güvenliği hakkında teknik detayların uygulamalı olarak anlatılması ve öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla devam etti.

 

Büyük ilgi gören seminer, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Kahraman Gülşen’in konuşmacılar Yasemin Öymez ve Mert Dinçer’e plaket takdiminin ardından sona erdi.















Editör: TE Bilişim