Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, darbelerin ülkemize çok büyük zarar verdiğini belirterek, caddelere, okullara verilen darbe ve muhtırayla anılan kişilerin isimlerinin tabelalardan silinmesini istedi.


Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geç en darbelerin ve kalıntılarının artık tamamen silinmesini isteyen Özüdoğru, Niğde’nin Bor ilçesindeki Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun adının artık değişmesi gerektiğini söyledi.

Bu okulun isminin değişmesi için defalarca açıklama yaptıklarını, konuyla ilgili Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde yazışma yaptıklarını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Darbenin etkileri nedeniyle demokratik reformlar ne yazık ki yapılamamıştır. On binlerce insan mağdur olmuş ve hala bir kısım mağduriyetler devam etmektedir. Her darbeden sonra okullara, caddelere darbecilerin adı verilmiştir. Milletin zihninden, vicdanından silinen bu kişilerin artık kamu kurumlarından, okullardan da adlarının silinmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Niğde’de darbeyi hatırlatan okul”

Niğde’de 12 Eylül ve darbeyi hatırlatan Bor ilçesi Mehmetçik Mahallesi’nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun tabelasından Kenan Evren isminin çıkarılmasını isteyen Celalettin Özüdoğru, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece Niğde’deki değil, Türkiye’deki tüm okullardan, ayrıca cadde, sokak, meydan, bulvar, hastane, sağlık ocağı gibi bütün resmi kurumlardan darbenin ve darbecilerin isimlerinin silinmesini istiyoruz. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi için darbenin tüm izlerini silmek gerekir. Toplumda böylesine ağır tahribata sebep olan bir darbenin ve darbecilerin isimleri okullarımıza verilmiş, tarihimizdeki bu kara leke ölümsüz kılınmaya çalışılmıştır. Hepimiz demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri Bor’daki bu okulumuzun tabelasından silinmelidir ki, buralarda okuyan çocuklar, ‘Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okulumuza ismi verilmiş’ diye düşünmesin.”


 



Editör: TE Bilişim