Bor İlçesi Kemerhisar Bucağı Cumhuriyet İlköğretim Okulu kapatılacağı söylentisi öğrenci ve veliler arasında tedirginlik yarattı.
Gazeteci-Yazar  Ömer Fethi Gürer son günlerde Kemerhisar Cumhuriyet İlköğretim öğrencilerinden emailler aldığını ve okulumuz durumu ne olacak sorularının sorulduğunu belirtip bu konuda kaygıları giderci açıklama yapılmasını istedi.
     Yazar Ömer Fethi Gürer Niğde köylerinde çok sayıda okulun kapanması yanında Kemerhisar’da da öğrenci azalması ile okul kapanma noktasına erilmesi düşündürücü olduğunu belirtip 75 civarında öğrencisi bulunan okulda 6 öğrenci eksik gerekçesi ile kapatılma noktasına gelindiği, 4. sınıf ve 2. sınıfta 3 er öğrenci eksikliği nedeniyle toplam 6 öğrenci için okulun kapatılmamasını ve öğretmen eksiğinin giderilerek eğitimin aksamayacağının açıklanmasını istedi.
Ömer Fethi Gürer kendisine ulaşan bilgi de veli ve öğrencilerin  “artık çaresiz kaldık. Başka okula kaydımızı almaya kalkışıyoruz adres değişikliği yapın diyorlar onunda her ay 700 tl cezası varmış ortada kaldık” gibi ifadelerinde yer aldığını belirterek okulun 1978 yılından beri eğitim verdiğine dikkat çekti.
         İdris Oral tarafından hibe edilen arsada Kemer Mahallesinde yer alan  beş derslikli okul, 1 müdür odası, 1 öğretmen odası, 1 araç odası ve T şeklinde salon ile  okulun bahçesinde iki kabinli kız, iki kabinli erkek ve bir kabinli öğretmen tuvalet, iki bölümden oluşan odunluğu bulunmaktadır.    1980 yılında okul müdürü Ali Adem  döneminde hayırsever vatandaşların katkıları ile ihata duvarı, okulun çevre düzenlemesi ve Bor Askeri Fabrikası tarafından  Atatürk büstü yapılmıştır. Okulun ne olacağı öğrenciler ve veliler arasında merak konusudur. Yetkililerin konuyla ilgili eğitimin aksamayacağı ve okulun açık kalacağı duyurması beklentidir.




Editör: TE Bilişim