Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Beldesi CHP’li Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kemerhisar’ı tarihini anlatan bir kitapçığı öğrencilere dağıtmak istediklerini ancak Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmediğini ileri sürdü.

Başkan Beytullah  Kirazcı makamında basın toplantısı yaparak, öğrenciler ve gençler için sosyal tesisler yapmasına rağmen öğrencilerin gönderilmediğini, kursların açılmasının engellendiğini belirterek şunları söyledi: “ Kemerhisar Belediye Başkanı olarak şu soruyu soruyorum; Değerli Niğde’nin ilgili bürokratları Kemerhisar Belediyesine ve Kemerhisar halkına karşı ilgisizliğinizin sebebi nedir? Kemerhisar halkının ve Belediyesini ötekileştirmek istemenizin sebebi nedir? Ben Kemerhisar Belediye Başkanı olarak Kemerhisarı’mızın onurlu, şerefli ve çalışkan Kemerhisar halkımızın çıkarlarını ve menfaatlerini korumak ve kollamak zorundayım. Bu benim asli görevimdir. Onurlu, şerefli ve çalışkan Kemerhisarlı halkımıza hizmet getirmek çalışmak çabalamak benim asli görevimdir. Kemerhisar halkına hizmet götürmek için çabalarken çalışırken Niğde bürokrasisinin yanımda olması bir tarafa çeşitli şekillerde bizi dışlamaya çalışması ve bizi ötekileştirmeye çalışmasını anlamıyor ve merak ediyorum. Yaşadığımız sorunlarla ilgili sizlere birkaç örnek vermek istiyorum. Yaşadığımız son olayı sizlere anlatmak istiyorum. Biz toplamda 570 öğrencisi ve öğretmeni olan bir beldeyiz. Lisemiz var, iki tane ilköğretim okulumuz var, bir tane ortaokulumuz var. Üzülerek söylemek istiyorum biz burada bir kütüphane yaptık. Kütüphanemizi uygun bir yere taşıdık. Kütüphanemiz var mıydı diye soran okul müdürlerimiz var. Neredeyse okullara girişimiz kanunen olmasa bile fiziken psikolojik olarak yasaklanır duruma getirildik. Bu çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? Bizim okullarımızın hangi müdürlere teslime edildiğini İlçe Milli Eğitim Müdürüne soruyorum. Halkın içerisinde ahlaki yönden dedikodusu ayyuka çıkan okul müdürü var mı yok mu Kemerhisarda? İlçe Milli Eğitim Müdürü bunu biliyor mu? Biliyor ve onu koruyor mu? Bunu buradan açıkça soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti Kemerhisar Belediyesinin Kemerhisarımızın tarihini anlatan bir kitapçığı var. Sadece Kemerhisarın tarihini anlatıyor. Biz bundan 11 ton bastırdık ve Ankara’da metroda resim sergisi açarak dağıttık. Ankara’da Niğde günlerinde dağıttık. Kemerhisarımızın antik değerini Antik Tyana Şehrini Türkiye’de ve Dünya’da tanıtmaya çalışıyoruz. Ama Kemerhisarımızda kendi öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla tanıtamıyoruz. Bu kitapçığı çocuklarımızın okuması yasak. Ben buradan İlçe Milli Eğitim Müdürüne soruyorum; neden yasak, Kemerhisar Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi belde örgütü değil, Kemerhisar Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bir kurumudur ve buna göre davranmaktadır”

KALEME DE YASAK GETİRDİ

Öğrencilere antik tyana kentimizi özetleyen bir yazının olduğu kalem hediye etmek istediklerini ama onada izin verilmediğini anlatan Başkan Kirazcı: “Çocuklarımıza içeriğinde antik tyana kentimizi özetleyen bir yazının olduğu kalem hediye etmek istiyoruz. Soruyorum İlçe Milli Eğitim Müdürü bu kalemde ne gibi bir sakınca gördü. Geçen yol Bor Halk Eğitim Müdürlüğü burada satranç kursları açtı, bilgisayar kursları açtı. Şuan görev yapan müdürden önceki Bor Halk Eğitim Müdürümüz kendisine ve Kaymakamımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bu zoruna mı gitti de bir takım insanların bu sene hiçbir tane kurs açmadılar. Sırf bu tür kursları Kemerhisarda açtılar diye mi müdür değişti. Şimdi ki halk eğitim müdürü Kemerhisarda acaba kurs açmayı düşünüyor mu? Yoksa şimdi ki halk eğitim müdürü de mi Kemerhisarı vebalı gibi görüyor? Kemerhisar da veba hastalığı falan yok. Sayın Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemerhisarda veba hastalığı falan yok Kemerhisar halkı sizleri canı gönülden bağrına basar sizleri çok sever ve önemser buyurun gelin okulları birlikte gezelim. Çok değerli Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum ben canı gönülden bir şeyler yapmak istiyor ama bürokratları sanırım onu da dinlemiyor. Neyi engellemeye çalışıyorsunuz? Ne var bu Kemerhisarda? Niğdemizin değerli bürokratları içi yanmış bir Belediye Başkanı olarak konuşuyorum Niğdemizi kurtaracak olan yerde Antik Tyana Kenti Kemerhisardır. Antik Tyana Şehrini ortaya çıkarmak ve tanıtmak Niğde’ye büyük bir katkıdır. Özellikle Bor siyasetçilerine ve Bor bürokrasisine sesleniyorum; Antik Tyana Şehrine önem verirseniz siyaseten değil de hizmet anlamında yaklaşırsanız Antik Tyana Şehrinin insanları sizi bağrına basar ve kemerhisara gelen turistlerle hem Niğde hem Bor kalkınır. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürüne çağrı yapıyorum; biz burada çocuklarımızın eğitimini istiyoruz. Bir takım müdürleri koruyup kollamayın” diye konuştu




 
Editör: TE Bilişim