2023 Eğitim Vizyonu Kapsamında Kemal Aydoğan İlkokulunda Tasarım ve Beceri Atölyesi Niğde Valisi Yılmaz Şimşek´in Katılımlarıyla Hizmete Açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunu kapsamında Kemal Aydoğan İlkokulunda oluşturulan Tasarım ve Beceri Atölyesi Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla hizmete açıldı. 

Açılış merasiminde konuşan Kemal Aydoğan İlkokulu Müdür Yardımcısı Sibel Ayşe Demiç, "Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunun temel amaçlarından biri çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Bu temel hedef kapsamında bir yaşam alanı olan okulumuzda her biri ayrı bir değer olan çocuklarımıza milli ve manevi değerlerin yanı sıra yaşam becerileri edinmeye yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Okul ekosistemimizde; öğrencilerin kendisini tanımasını ve gerçekleştirmesini sağlayacak, çocuk, ebeveyn ve öğretmenlerin birlikte gelişimini tamamlayabileceği ortamlar oluşturmak asli amacımız olmuştur. Bu doğrultuda bugün okulumuzda oluşturulan Tasarım ve Beceri Atölyelerinin açılışını yapıyoruz. Tasarım ve Beceri Atölyeleri kapsamında zeka oyunları, satranç, beslenme ve el sanatları etkinlikleri imkanları bulunmaktadır. En kısa zamanda da robotik kodlama için bir atölye ve hobi bahçesi kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda genç nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek, onların gelişimlerine katkıda bulunmak ve onları topluma kazandırmak gayretiyle yaşam becerilerinin geliştirilmesine, ahlaki değerlerin yerleştirilmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılışını gerçekleştiren Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrencilerle bol bol sohbet ederek zeka oyunları oynadılar.



 
Editör: TE Bilişim